Čak i oni koji ne vole karfiol kada probaju spremljen na ovaj način oduševiće se. Umesto prezli u smesu za poh dodajte sir, pa uvaljajte karfiol. Dovoljno je da služite sa salatom za večeru ili ručak, ali može i kao prilog uz neko meso.
Posle ovako odličnog obroka zasladite se čokoladnim kolače sa bananama.
Sastojci:
- 500 g karfiola
- 2 jajeta
- 30 g brašna
- 100 g rendanog sira
Priprema:
Karfiol kratko obarite u ključaloj vodi, pa procedite. Jaja umutite, pa dodajte brašno i rendani sir. Dobro promešajte. Karfiol uvaljajte u smesu sa jajima i pržite u vrelom ulju.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus