Kad god ne znate šta da spremate tikvice su uvek dobro rešenje. Zapečene u rerni sa paradajzom i sirom možete da služite kao prilog ili kao predjelo.Toliko su ukusne da niko neće moći da ih odbije. A uz domaće lepinje su pun pogodak. Preliv ne morate da pravite, možete samo maslinovo ulje da iskoristite. 

Sastojci:

  • tikvice
  • 4 paradajza
  • tvrdi sir 
  • peršun

Za preliv: 

  • maslinovo ulje
  • beli luk u prahu
  • mlevena paprika
  • mirođija

Priprema:

Tikvice isecite na kolutove, pa ih posolite i ostavite da puste vodu. Zatim ih dobro osušite. Poređajte na pleh obložen pek papirom, pa ih zasecite na 2 mesta po sredini. U maslinovo ulje dodajte so, biber, beli luk u prahu, mlevenu papriku i suvu mirđiju, promešajte i prelijte tikvice. Pecite na 200°C oko 10 minuta. Preko tikvica stavite paradajz isečen na kolutove, pa pospite rendanim sirom. Pecite na 200°C oko 10 minuta. Ukrasite peršunom. 

Izvor: Stvar ukusa