Kad god ne znate šta da spremate tikvice su uvek dobro rešenje. Zapečene u rerni sa paradajzom i sirom možete da služite kao prilog ili kao predjelo.Toliko su ukusne da niko neće moći da ih odbije. A uz domaće lepinje su pun pogodak. Preliv ne morate da pravite, možete samo maslinovo ulje da iskoristite.
Sastojci:
- tikvice
- 4 paradajza
- tvrdi sir
- peršun
Za preliv:
- maslinovo ulje
- beli luk u prahu
- mlevena paprika
- mirođija
Priprema:
Tikvice isecite na kolutove, pa ih posolite i ostavite da puste vodu. Zatim ih dobro osušite. Poređajte na pleh obložen pek papirom, pa ih zasecite na 2 mesta po sredini. U maslinovo ulje dodajte so, biber, beli luk u prahu, mlevenu papriku i suvu mirđiju, promešajte i prelijte tikvice. Pecite na 200°C oko 10 minuta. Preko tikvica stavite paradajz isečen na kolutove, pa pospite rendanim sirom. Pecite na 200°C oko 10 minuta. Ukrasite peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus