Čorbe su ukusne i zdrave, a na proleće i leto imate dosta povrća koje možete da iskoristite. Lagana i ukusna, idealan je za letnji ručak kada su napolju ogromne vrućine. Posližite sa parčetom hleba i salatom i eto zdravog obroka očas posla. Ne sprema se teško i ne zahteva puno prljavog posuđa. 

Sastojci:

  • 3 šargarepe 
  • 2 mlada crna luka 
  • 3 mlada bela luka 
  • 2 tikvice 
  • 1 paradajz 
  • 1 l bujon od povrća 
  • 120 g pavlake 
  • mirođija

Priprema:

Narendajte šargarepu, pa je propržite 2 minuta i posolite. Dodajte sitno seckani crni luk i beli luk i propržite 5 minuta na laganoj vatri. Nakon toga dodajte tikvice isečene na kockice i ostavite 5 minuta. Sipajte bujon i sve kuvajte još 5 minuta, pa dodajte seckani paradajz. Kuvajte 10 minuta na laganoj vatri. Na kraju dodajte mirođiju i pobiberite. Ostavite da se supa ohladi 5 minuta. Dodajte pavlaku, prvo u nju dodajte malo supe, dobro promešajte i dodajte u supu.

Izvor: Stvar ukusa