Čorbe su ukusne i zdrave, a na proleće i leto imate dosta povrća koje možete da iskoristite. Lagana i ukusna, idealan je za letnji ručak kada su napolju ogromne vrućine. Posližite sa parčetom hleba i salatom i eto zdravog obroka očas posla. Ne sprema se teško i ne zahteva puno prljavog posuđa.
Sastojci:
- 3 šargarepe
- 2 mlada crna luka
- 3 mlada bela luka
- 2 tikvice
- 1 paradajz
- 1 l bujon od povrća
- 120 g pavlake
- mirođija
Priprema:
Narendajte šargarepu, pa je propržite 2 minuta i posolite. Dodajte sitno seckani crni luk i beli luk i propržite 5 minuta na laganoj vatri. Nakon toga dodajte tikvice isečene na kockice i ostavite 5 minuta. Sipajte bujon i sve kuvajte još 5 minuta, pa dodajte seckani paradajz. Kuvajte 10 minuta na laganoj vatri. Na kraju dodajte mirođiju i pobiberite. Ostavite da se supa ohladi 5 minuta. Dodajte pavlaku, prvo u nju dodajte malo supe, dobro promešajte i dodajte u supu.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem