Kako je sezona roštiljanja i boravka u prirodi tek počela, dobro će vam doći da uz meso ili kao predjelo imate keca u rukavu - hleb sa belim lukom.

Ovako pripremljen, odlično se slaže i uz hladna i topla predjela, a uz čašu jogurta može biti kompletan doručak ili večera. Priprema se veoma jednostavno, a pod nepcima ćete osetiti rapsodiju ukusa.

Sastojci:

  • 1 baget
  • 1 glavica belog luka
  • 70 g putera
  • 100 g kačkavalja
  • svež peršun
  • so

Priprema:

Baget isecite na pola po dužini. Omekšali puter sjedinite sa rendanim kačkavaljem, solju i izgnječenim belim lukom. Na svako parče hleba namažite smesu od putera i začina u debljem sloju, vodeći računa da imate za svako parče dovoljno. Ređajte hleb na pleh obložen pek papirom, tako da namazana strana bude gore. Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite hleb petnaestak minuta. Možete ga poslužiti odmah, a može se jesti i hladan.

Hleb sa belim lukom Instagram/ikosun_kitchen

Izvor: Telegraf.rs