Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HLEB SA BELIM LUKOM I KAČKAVALJEM: Aromatičan i hrskav, a za pripremu treba najviše 20 minuta (VIDEO)

Autor Marija Brčić

Očas posla napravite ukusan hrskavi hleb s belim lukom.

 Hleb sa belim lukom Izvor: Shutterstock

Kako je sezona roštiljanja i boravka u prirodi tek počela, dobro će vam doći da uz meso ili kao predjelo imate keca u rukavu - hleb sa belim lukom.

Ovako pripremljen, odlično se slaže i uz hladna i topla predjela, a uz čašu jogurta može biti kompletan doručak ili večera. Priprema se veoma jednostavno, a pod nepcima ćete osetiti rapsodiju ukusa.

Sastojci:

  • 1 baget
  • 1 glavica belog luka
  • 70 g putera
  • 100 g kačkavalja
  • svež peršun
  • so

Možda će vas zanimati

Priprema:

Baget isecite na pola po dužini. Omekšali puter sjedinite sa rendanim kačkavaljem, solju i izgnječenim belim lukom. Na svako parče hleba namažite smesu od putera i začina u debljem sloju, vodeći računa da imate za svako parče dovoljno. Ređajte hleb na pleh obložen pek papirom, tako da namazana strana bude gore. Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite hleb petnaestak minuta. Možete ga poslužiti odmah, a može se jesti i hladan.

Pogledajte

00:28
Hleb sa belim lukom
Izvor: Instagram/ikosun_kitchen
Izvor: Instagram/ikosun_kitchen

Izvor: Telegraf.rs

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti