Kako je sezona roštiljanja i boravka u prirodi tek počela, dobro će vam doći da uz meso ili kao predjelo imate keca u rukavu - hleb sa belim lukom.
Ovako pripremljen, odlično se slaže i uz hladna i topla predjela, a uz čašu jogurta može biti kompletan doručak ili večera. Priprema se veoma jednostavno, a pod nepcima ćete osetiti rapsodiju ukusa.
Sastojci:
- 1 baget
- 1 glavica belog luka
- 70 g putera
- 100 g kačkavalja
- svež peršun
- so
Priprema:
Baget isecite na pola po dužini. Omekšali puter sjedinite sa rendanim kačkavaljem, solju i izgnječenim belim lukom. Na svako parče hleba namažite smesu od putera i začina u debljem sloju, vodeći računa da imate za svako parče dovoljno. Ređajte hleb na pleh obložen pek papirom, tako da namazana strana bude gore. Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite hleb petnaestak minuta. Možete ga poslužiti odmah, a može se jesti i hladan.
Izvor: Telegraf.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus