Lepinje su odlične za doručak ili večeru, a još su bolje ako su punjene sirom koji curi kada zagrizete. Deca će se posebno obradovati, a poslužite sa svežim paradajzom i jogurtom. Nije komplikovano da se napravi, uspeva i onima koji nisu mesili testo nikada. 

Sastojci:

Za testo: 

  • 200 g brašna 
  • 1 kašičica suvog kvasca 
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 130 ml tople vode

Za fil: 

  • 120 g krem sira
  • 1 kašika šećera
  • 1,5 kašika istopljenog neslanog putera 
  • 1 kašika mlevenog belog luka

Priprema:

U toploj vodi rastvorite kvasac i šećer i ostavite par minuta da se aktivira, a zatim dodajte brašno i so. Umesite testo, pokrijte i ostavite da nadođe. Krem sir pomešajte sa istopljenim puterom i belim lukom i sve dobro sjedinite. Testo podelite na 10 jednakih delova i oblikujte loptice. Pokrijte i ostavite pola sata. Razvucite, pa sipajte smesu od krem sira, pa zatvorite i opet oblikujte lopticu. Pokrijte i ostavite 20-30 minuta. Zasecite žiletom ili oštrim nožem vrh peciva ( u obliku krsta). Pecite u zagrejanoj rerni na 230°C oko 10 minuta, a onda na 200°C još 15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa