Lepinje su odlične za doručak ili večeru, a još su bolje ako su punjene sirom koji curi kada zagrizete. Deca će se posebno obradovati, a poslužite sa svežim paradajzom i jogurtom. Nije komplikovano da se napravi, uspeva i onima koji nisu mesili testo nikada.
Sastojci:
Za testo:
- 200 g brašna
- 1 kašičica suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 130 ml tople vode
Za fil:
- 120 g krem sira
- 1 kašika šećera
- 1,5 kašika istopljenog neslanog putera
- 1 kašika mlevenog belog luka
Priprema:
U toploj vodi rastvorite kvasac i šećer i ostavite par minuta da se aktivira, a zatim dodajte brašno i so. Umesite testo, pokrijte i ostavite da nadođe. Krem sir pomešajte sa istopljenim puterom i belim lukom i sve dobro sjedinite. Testo podelite na 10 jednakih delova i oblikujte loptice. Pokrijte i ostavite pola sata. Razvucite, pa sipajte smesu od krem sira, pa zatvorite i opet oblikujte lopticu. Pokrijte i ostavite 20-30 minuta. Zasecite žiletom ili oštrim nožem vrh peciva ( u obliku krsta). Pecite u zagrejanoj rerni na 230°C oko 10 minuta, a onda na 200°C još 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno