Cezar je jedna od najlepših i najjednostavnijih letnjih obrok salata, ali ova je dostojno menja. Isto je sa piletinom, samo što se ovde dodaju i kuvana jaja i još par sastojaka. Kada želite ručak čija priprema vam ne oduzima puno vremena onda je pileća salata pravo rešenje. Obavezno luk marinirajte, jer tako će izgubiti gorčinu, ali će sačuvati hrskavost.
Sastojci:
- 2 pileća filea
- 4 jajeta
- 1 krastavac
- mladi luk
- 1 crni luk
- 100 g tvrdog sira
- 3-4 kašike majoneza
Za marinadu:
- 1/2 kašičice soli
- 2 kašičice šećera
- 3-4 kašike sirćeta
- 150 ml vode
Priprema:
Crni luk sitno iseckajte, pa mu dodajte šećer, so, sirće i vodu. Ostavite da se marninira barem 2 sata. Meso skuvajte, pa iseceite na sitne kockice, kao i krastavac. Jaja takođe skuvajte, pa isecite na sitne kockice. Sir izrendajte i dodajte u posudu sa ostalim sastojcima. Na kraju dodajte seckani mladi luk i dobro proceđeni crni luk. Promešajte i sipajte majonez preko. Opet dobro sjedinite.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus