Cezar je jedna od najlepših i najjednostavnijih letnjih obrok salata, ali ova je dostojno menja. Isto je sa piletinom, samo što se ovde dodaju i kuvana jaja i još par sastojaka. Kada želite ručak čija priprema vam ne oduzima puno vremena onda je pileća salata pravo rešenje. Obavezno luk marinirajte, jer tako će izgubiti gorčinu, ali će sačuvati hrskavost.
Sastojci:
- 2 pileća filea
- 4 jajeta
- 1 krastavac
- mladi luk
- 1 crni luk
- 100 g tvrdog sira
- 3-4 kašike majoneza
Za marinadu:
- 1/2 kašičice soli
- 2 kašičice šećera
- 3-4 kašike sirćeta
- 150 ml vode
Priprema:
Crni luk sitno iseckajte, pa mu dodajte šećer, so, sirće i vodu. Ostavite da se marninira barem 2 sata. Meso skuvajte, pa iseceite na sitne kockice, kao i krastavac. Jaja takođe skuvajte, pa isecite na sitne kockice. Sir izrendajte i dodajte u posudu sa ostalim sastojcima. Na kraju dodajte seckani mladi luk i dobro proceđeni crni luk. Promešajte i sipajte majonez preko. Opet dobro sjedinite.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem