Tikivce su lagane i neće preopteretiti vaš stomak, a ako ih pripremite na adekvatan način garantujemo vam zdrav i lagan ručak. Postoji milion načina da ih spremite i svaki je odličan, ali osvežavajuća salata od tikvica je definitivno pobednik. Poslužite je uz ručak, ali i uz roštilj.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 4 čena belog luka
- limunov sok
- ulje
- mirođije, peršuna
Priprema:
Tikvice isecite na kockice. Posolite ih i ostavite na 10-ak minuta kako bi "pustile" vodu. Zatim ih dobro ocedite. Na malo ulja ih prodinstajte, ali ih poklopite. Pazite da se ne skuvajte previše, jer će se onda raspasti. Opet ih procedite. Pomešajte sa mlevenim belim lukom, nauljite i dodajte limunov sok. Pospite seckanim peršunom i mirođijom, pa posolite i pobiberite. Dobro promešajte. Ohladite na sobnoj temperaturi, pa stavite u frižider.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus