Ako volite crni luk onda će vas ovaj recept oduševiti. Pečeni i hrskavi luk je odličan kao dodatak jelima, ali i kao grickalica uz film ili knjigu. Ovo je jedan od recepata koji će vas oduševiti već na prvi zalogaj. 

Pročitajte i kako da otkrijete da li ste alergični na crni luk

Sastojci:

  • 4-5 ljubičastog luka
  • 100 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica mlevene paprike 

Priprema:

Crni luk iseckajte na sitne kockice, ubacite u činiju sa vodom, a zatim ga osušte ubrusom. Uvaljajte u brašno, pa sipajte u pleh obložen pek papirom. Posolite i prelijte maslinovim uljem. Pecite na 175°C oko 30 minuta. Na kraju pospite začinskom paprikom. 

instagram/cookistwow  Pečeni crni luk

Izvor: Stvar ukusa