Ako volite crni luk onda će vas ovaj recept oduševiti. Pečeni i hrskavi luk je odličan kao dodatak jelima, ali i kao grickalica uz film ili knjigu. Ovo je jedan od recepata koji će vas oduševiti već na prvi zalogaj.
Pročitajte i kako da otkrijete da li ste alergični na crni luk.
Sastojci:
- 4-5 ljubičastog luka
- 100 g brašna
- 1 kašičica soli
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica mlevene paprike
Priprema:
Crni luk iseckajte na sitne kockice, ubacite u činiju sa vodom, a zatim ga osušte ubrusom. Uvaljajte u brašno, pa sipajte u pleh obložen pek papirom. Posolite i prelijte maslinovim uljem. Pecite na 175°C oko 30 minuta. Na kraju pospite začinskom paprikom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus