Rolat se obično služi kao predjelo na slavama ili kada su praznici, jer osim što je dekorativan i neverovatnog je ukusa. Sada ga poslužite kao lagani ručak i oduševite celu porodicu. Za ovo jelo potrebni su vam belo meso i tikvice, a priprema je brza i laka. Ne košta vas puno, a količina je i više nego dovoljna. 

Poslužite se posle ukusnim čokoladnim kolačem sa jagodama bez pečenja. 

Sastojci:

  • 3 tikvice 
  • 700 g pilećeg filea 
  • 6 jaja 
  • 100 g tvrdog sira 
  • 300 g krem sira 
  • 3 čena belog luka 
  • mirođija
  • 30 ml maslinovog ulja

Priprema:

Jaja začinite i sipajte maslinovo ulje, pa umutute. Dodajte rendane tikvice i seckanu mirođiju. Dobijenu smesu sipajte u pleh dimenzija 40x30 cm koji ste obložili pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. Meso isecite na šnicle i pecite ih na gril tiganju po 3 minuta sa svake strane na jakoj vatri. Posolite i pobiberite. Nakon što izvadite tikvice iz rerne, okrenite ih na papir za pečenje i ostavite da se malo ohlade. Za to vreme umutite krem sir i seckani beli luk. Koru od tikvica premažite krem sirom, dodajte isečeno belo meso i pospite rendanim sirom. Urolajte, pa opet pospite rendanim sirom. Pecite u rerni 10 minuta na 200°C. 

Izvor: Stvar ukusa