Limunčelo je popularan italijanski liker koji se obično služi posle večere. Pravi se od limunove kore i vrlo je jednostavna procedura. Super je kada vam se najave gosti, jer domaći liker je najbolje piće, a odličan je i za leto jer se služi ohlađen. Pre toga ima poslužite rolnice od belog mesa i tikvica.
Sastojci:
- 5 limuna
- 500 ml alkohola
- 500 ml vode
- 450 g šećera
Priprema:
Limunu skinite koru i stavite u staklenu teglu, pa prelijte alkoholom. Pokrijte i ostavite tako 2 nedelje do mesec dana. Zatim u šerpu sipajte vodu, dodajte šećer i kuvajte dok ne proključa. Skinite sa vatre i procedite alkohol unutra. Pazite da kora limuna ne upade. Dobro promešajte i sipajte u staklenu flašu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus