Limunčelo je popularan italijanski liker koji se obično služi posle večere. Pravi se od limunove kore i vrlo je jednostavna procedura. Super je kada vam se najave gosti, jer domaći liker je najbolje piće, a odličan je i za leto jer se služi ohlađen. Pre toga ima poslužite rolnice od belog mesa i tikvica.
Sastojci:
- 5 limuna
- 500 ml alkohola
- 500 ml vode
- 450 g šećera
Priprema:
Limunu skinite koru i stavite u staklenu teglu, pa prelijte alkoholom. Pokrijte i ostavite tako 2 nedelje do mesec dana. Zatim u šerpu sipajte vodu, dodajte šećer i kuvajte dok ne proključa. Skinite sa vatre i procedite alkohol unutra. Pazite da kora limuna ne upade. Dobro promešajte i sipajte u staklenu flašu.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem