Kada nemate ideju šta da spremate piletina je uvek dobro rešenje. Do sada ste je spremali na razne načine, grilovali, pohovali..., probajte i ovaj recept za belo meso u kremastom sosu. Koliko ima mesa toliko se dodaje i šargarepe. Zaista je sočno i raspada se u ustima. Poslužite sa pire krompirom

Sastojci:

  • 600 g pilećeg filea 
  • 600 g šargarepe
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • oko 700 ml bujona 
  • 1 lovorov list
  • peršun
  • 2-3 kašike maslinovog ulja 
  • 250 ml pavlake za kuvanje

Priprema:

Isecite meso na trake ili kockice, pa posolite i pobiberite. Kratko ispržite, pa izvadite iz tiganja. U isti tiganj dodajte seckani crni i beli luk, pa kada se malo proprži dodajte šargarepu isečenu na kolutove. Sipajte bujon i začine. Kuvajte dok šargarepa ne omeška, pa sipajte pavlaku za kuvanje. Promešajte i vratite meso. Začinite još malo, ako je potrebno, i kuvajte još 10-ak minuta. 

Izvor: Šerpica