Kada nemate ideju šta da spremate piletina je uvek dobro rešenje. Do sada ste je spremali na razne načine, grilovali, pohovali..., probajte i ovaj recept za belo meso u kremastom sosu. Koliko ima mesa toliko se dodaje i šargarepe. Zaista je sočno i raspada se u ustima. Poslužite sa pire krompirom.
Sastojci:
- 600 g pilećeg filea
- 600 g šargarepe
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- oko 700 ml bujona
- 1 lovorov list
- peršun
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- 250 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Isecite meso na trake ili kockice, pa posolite i pobiberite. Kratko ispržite, pa izvadite iz tiganja. U isti tiganj dodajte seckani crni i beli luk, pa kada se malo proprži dodajte šargarepu isečenu na kolutove. Sipajte bujon i začine. Kuvajte dok šargarepa ne omeška, pa sipajte pavlaku za kuvanje. Promešajte i vratite meso. Začinite još malo, ako je potrebno, i kuvajte još 10-ak minuta.
Izvor: Šerpica
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus