Starinski žuti kolač se obično pravi sa višnjama, ali greota je da ne iskoristite sezonu fenomenalnog svežeg voća. Sada na raspolaganju imate trešnje, jagode... Cena im je pala, pa vas neće ni puno koštati, a kada se u kolač sa trešnjama doda i čokolada, onda je to pun pogodak.
Sastojci:
- 300-400 g trešanja
- 3 jajeta
- 150 g šećera
- 20 g vanilin šećera (ili aroma od vanile)
- 150 ml ulja
- 200 g kisele pavlake
- 250 g brašna
- 10 g praška za pecivo
- 100 g čokolade
- prstohvat soli
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom, a zatim dodajte pavlaku, ulje, prosejano brašno sa praškom za pecivo, kao i prstohvat soli. Zatim dodajte isecaknu čokoladu, pa tepsiju prečnika 26 cm obložite pek papirom i sipajte smesu. Odozgo stavite trešnje kojima ste izvadili košticu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 40-45 minuta. Pečen kolač pospite šećerom u prahu.
Izvor: Šerpica
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus