Omiljeno majsko voće - trešnje, počelo je svoju sezonu i već uživamo u prvim sočnim plodovima. Ipak, svi bacamo njihove peteljke, ne sluteći koliko jako lekovito svojstvo imaju.
Naime, peteljke trešanja su jako dobre za bubrege i mokraćne kanale, a mogu pomoći i kod peska i kamena u bubregu. Priprema je vrlo jednostavna, ali zahteva da se peteljke dobro osuše.
S obzirom da pospešuje izbacivanje vode iz organizma, odličan je ukoliko želite da smršate i da se rešite celulita.
Najbolje bi bilo da ih rasporedite na čistu krpu i ostavite da se suše, na tamnom i suvom mestu nekoliko dana. Povremeno ih rukama ratresite da se sa svih strana osuše.
Osušene peteljke bi najbolje bilo da čuvate u staklenoj tegli sa poklopcem. Kada želite da napravite čaj, jednostavno šaku peteljki prokuvajte u litri vode.
Poklopljena tečnost treba da odstoji sat vremena i zatim se procedi. Pije se 3-4 puta dnevno dok je još mlak, najbolje posle obroka, a možete ga zasladiti medom i po želji dodati malo limuna.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus