Nikad lepši predlog za vikend doručak za koji vam ne treba puno vremena. Sve što treba da uradite je da pomešate sastojke i ispečete u tiganju. Poslužite sa jogurtom i svežim paradajzom za potpuni užitak. Ukusom može da parira i čuvenoj srpskoj gibanici, a lakše i brže se sprema.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 250 ml mleka
- 160 g brašna
- 200 g mladog sira
- maslac
Priprema:
Umutite jaje, so, mleko. Dodajte iseckan sir i brašno, pa umutite da se sastojci sjedine. U tiganju zagrejte maslac, pa sipajte smesu. Pecite na srednjoj temperaturi, oko 8 minuta. Tanjir premazite maslacem, pa pomoću njega okrenite pitu na drugu stranu. Pecite jos 8 minuta, na srednjoj temperaturi. Pečeni pitu premežite maslacem.
Izvor: Cooking
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća