Kako dolazi lepo vreme, većina ljudi želi da ga iskoristi i dan provede u prirodi, a što manje vremena pored šporeta, pa su ovakvi rolati idealni za brzu pripremu. Mogu se jesti na izletu, kao doručak ili večera ili biti toplo posluženje za iznenadne goste.

Priprema se vrlo jednostavno, a rapsodija ukusa nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Sastojci:

  • 500 g lisnatog testa
  • 400 g pilećeg filea
  • 1 glavica crnog luka
  • 200 g šampinjona
  • 2 crvene paprike
  • 150 g kačkavalja
  • 1 jaje
  • 2 kašike ulja
  • so, biber
  • origano

Priprema:

Lisnato testo, oba dela, razvijte na pobrašnjenoj površini i ostavite u frižideru dol pripremite nadev. Luk iseckajte sitno i prodinstajte ga na malo vode i ulja. Kada postane staklast, dodajte papriku isečenu na kratke tračice, pa sve zajedno pržite dok paprika ne omekša. U povrće potom dodajte pileće meso iseckano na kockice, a onda i šampinjone na listiće. Sve pržite dok višak tečnosti ne isprati. Dodajte so, biber i origano po ukusu. Gotov fil ostavite sa strane da se prohladi. Na jedan deo lisnatog testa stavite polovinu fila, pospite rendanim kačkavaljem i urolajte. Stavite rolat na pleh obložen pek-papirom. Tako uradite i sa drugim delom. Rolate premažite razmućenim jajetom i pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 15 minuta.

Izvor: Stvar ukusa