Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SLANI ROLAT SA PILETINOM I POVRĆEM: Lako se pravi i pun je bogatog fila, a peče se samo 15 minuta

Autor Marija Brčić

Slani rolat sa piletinom lako se pravi, a pun je sočnog fila.

 Slani rolat sa piletinom Izvor: Shutterstock

Kako dolazi lepo vreme, većina ljudi želi da ga iskoristi i dan provede u prirodi, a što manje vremena pored šporeta, pa su ovakvi rolati idealni za brzu pripremu. Mogu se jesti na izletu, kao doručak ili večera ili biti toplo posluženje za iznenadne goste.

Priprema se vrlo jednostavno, a rapsodija ukusa nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Sastojci:

  • 500 g lisnatog testa
  • 400 g pilećeg filea
  • 1 glavica crnog luka
  • 200 g šampinjona
  • 2 crvene paprike
  • 150 g kačkavalja
  • 1 jaje
  • 2 kašike ulja
  • so, biber
  • origano

Možda će vas zanimati

Priprema:

Lisnato testo, oba dela, razvijte na pobrašnjenoj površini i ostavite u frižideru dol pripremite nadev. Luk iseckajte sitno i prodinstajte ga na malo vode i ulja. Kada postane staklast, dodajte papriku isečenu na kratke tračice, pa sve zajedno pržite dok paprika ne omekša. U povrće potom dodajte pileće meso iseckano na kockice, a onda i šampinjone na listiće. Sve pržite dok višak tečnosti ne isprati. Dodajte so, biber i origano po ukusu. Gotov fil ostavite sa strane da se prohladi. Na jedan deo lisnatog testa stavite polovinu fila, pospite rendanim kačkavaljem i urolajte. Stavite rolat na pleh obložen pek-papirom. Tako uradite i sa drugim delom. Rolate premažite razmućenim jajetom i pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 15 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti