Hrskave trougliće sa kačkavaljem i pečenicom jednostavno je napraviti, a punjenja mogu biti raznolika, i slatka i slana, a ovaj recept je dobitna kombinacija.
Iako za doručak često biramo brze, instant varijante iz pekara, ukoliko uložimo malo vremena za pripremu domaće varijante, trud će se višestruko isplatiti.
Sastojci:
- 500 g kora
- 2 jajeta
- 1 kisela pavlaka
- 100 ml ulja
- 200 ml kisele vode
- 250 g kačkavalja
- 150 g dimljene pečenice
- susam za posipanje
- so
Priprema:
Jaja, pola čaše kisele pavlake, so, kiselu vodu i ulje sjedinite u kompaktnu smesu. Kačkavalj izrendajte, pečenicu iseckajte, pa sjedinite sa ostatkom kisele pavlake. Jednu koru raširite, premažite smesom od jaja, pa stavite drugu koru i isto uradite. Savijte ih na pola po dužini, pa na uži kraj na dno nanesite fil, a onda savijajte kore u trougliće. Ukoliko vam je ovaj postupak komplikovan, kore savijajte u rolnice i ređajte u podmazani pleh. Tako uradite do kraja, pa ostatkom smese od jaja premažite svaki odozgo i obilno pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus