Hrskave trougliće sa kačkavaljem i pečenicom jednostavno je napraviti, a punjenja mogu biti raznolika, i slatka i slana, a ovaj recept je dobitna kombinacija.

Iako za doručak često biramo brze, instant varijante iz pekara, ukoliko uložimo malo vremena za pripremu domaće varijante, trud će se višestruko isplatiti.

Sastojci:

  • 500 g kora
  • 2 jajeta
  • 1 kisela pavlaka
  • 100 ml ulja 
  • 200 ml kisele vode
  • 250 g kačkavalja
  • 150 g dimljene pečenice
  • susam za posipanje
  • so

Priprema:

Jaja, pola čaše kisele pavlake, so, kiselu vodu i ulje sjedinite u kompaktnu smesu. Kačkavalj izrendajte, pečenicu iseckajte, pa sjedinite sa ostatkom kisele pavlake. Jednu koru raširite, premažite smesom od jaja, pa stavite drugu koru i isto uradite. Savijte ih na pola po dužini, pa na uži kraj na dno nanesite fil, a onda savijajte kore u trougliće. Ukoliko vam je ovaj postupak komplikovan, kore savijajte u rolnice i ređajte u podmazani pleh. Tako uradite do kraja, pa ostatkom smese od jaja premažite svaki odozgo i obilno pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.

Izvor: Stvar ukusa