Hrskave trougliće sa kačkavaljem i pečenicom jednostavno je napraviti, a punjenja mogu biti raznolika, i slatka i slana, a ovaj recept je dobitna kombinacija.
Iako za doručak često biramo brze, instant varijante iz pekara, ukoliko uložimo malo vremena za pripremu domaće varijante, trud će se višestruko isplatiti.
Sastojci:
- 500 g kora
- 2 jajeta
- 1 kisela pavlaka
- 100 ml ulja
- 200 ml kisele vode
- 250 g kačkavalja
- 150 g dimljene pečenice
- susam za posipanje
- so
Priprema:
Jaja, pola čaše kisele pavlake, so, kiselu vodu i ulje sjedinite u kompaktnu smesu. Kačkavalj izrendajte, pečenicu iseckajte, pa sjedinite sa ostatkom kisele pavlake. Jednu koru raširite, premažite smesom od jaja, pa stavite drugu koru i isto uradite. Savijte ih na pola po dužini, pa na uži kraj na dno nanesite fil, a onda savijajte kore u trougliće. Ukoliko vam je ovaj postupak komplikovan, kore savijajte u rolnice i ređajte u podmazani pleh. Tako uradite do kraja, pa ostatkom smese od jaja premažite svaki odozgo i obilno pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem