Na proji sa sirom odrasle su generacije na našim prostorima. Jednostavna je, ukusna, zasitna, brzo se sprema i može dugo da stoji.
Svaka domaćica ima svoj recept za koji tvrdi da je najbolji, a ovaj je jednostavan jer su mere "na šolje" kako biste što lakše i što brže pripremili ovaj starinski specijalitet.
Prilikom odmeravanja sastojaka koristite šolju od 200 mililitara.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 1 šolja kukuruznog brašna
- 1 šolja belog brašna
- 1 šolja jogurta
- pola šolje vode
- 1 kesica praška za pecivo
- 300 g sira
- 1 kašičica soli
Priprema:
Pomešajte kukuruzno brašno, belo brašno, prašak za pecivo i so, pa dodajte tečne sastojke - jaja, jogurt, ulje, vodu ili kiselu vodu, i sve dobro sjedinite varjačom ili mikserom. U umućenu smesu dodajte izmrvljen sir, pa još jednom sve dobro promešajte i sipajte u podmazan i brašnom posut pleh ili u kalupe za projice koje nije potrebno podmazivati. Pecite proju u zagrejanoj rerni na 220 stepeni otprilike 25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus