Na proji sa sirom odrasle su generacije na našim prostorima. Jednostavna je, ukusna, zasitna, brzo se sprema i može dugo da stoji.
Svaka domaćica ima svoj recept za koji tvrdi da je najbolji, a ovaj je jednostavan jer su mere "na šolje" kako biste što lakše i što brže pripremili ovaj starinski specijalitet.
Prilikom odmeravanja sastojaka koristite šolju od 200 mililitara.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 1 šolja kukuruznog brašna
- 1 šolja belog brašna
- 1 šolja jogurta
- pola šolje vode
- 1 kesica praška za pecivo
- 300 g sira
- 1 kašičica soli
Priprema:
Pomešajte kukuruzno brašno, belo brašno, prašak za pecivo i so, pa dodajte tečne sastojke - jaja, jogurt, ulje, vodu ili kiselu vodu, i sve dobro sjedinite varjačom ili mikserom. U umućenu smesu dodajte izmrvljen sir, pa još jednom sve dobro promešajte i sipajte u podmazan i brašnom posut pleh ili u kalupe za projice koje nije potrebno podmazivati. Pecite proju u zagrejanoj rerni na 220 stepeni otprilike 25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem