Domaći trouglići sa sirom su odlični za doručak. Zaboravite na pekaru, jer domaće je uvek bolje i ukusnije od kupovnog. Za testo su vam potrebna 4 sastojka, a punjene su sirom. Možete da dodate i spanać ako želite. Ako želite sebi da olakšate, testo napravite preko noći, a ujutru napunite i ispecite.
Ljubitelji slatkog, sir mogu da zamene džemom ili čokoladom.
Sastojci:
Za testo:
- 250- 350 g brašna
- 1 kašičica sode bikarbone ili praška za pecivo
- 2 jajeta
- 100 g maslaca ili margarina
Još:
- 1 jaje
- oko 150 g sira
- susam
Priprema:
Brašno i prašak za pecivo prosejte, pa dodajte jaja i maslac. Umesite testo. Pokriste alu folijom i stavite u frižider pola sata. Na pobrašnjenoj površini razvucite testo, i isecite na tanke kvadrate. Sir umutite sa belancetom, pa stavite na svaki kvadrat i preklopite po dijagonali, da formirate trougao. Ređajte u pleh obložen pek papirom, koji ste malo nauljili. Premažite umućenim žumancetom i pospite susamom. Pecite na 200°C oko 20 minuta.
Izvor: Cooking
Bezglutenski posni slavski kolač
Vazdušaste kiflice zalivene jogurtom
Zapečeni posni prebranac
Najlepši ukrasi za slavske kolače
Recept za najbolji kikiriki puter