Džem od šljiva možete da mažete na palačinke, hleb...
Polako počnite da pripremate zimnicu, jer uvek je bolje da imamo domaće proizvode umesto kupovnih. Svi već znamo da su turšija, ajvar i paprike neizostavni deo svake turšije, ali takođe, i džem od šljiva mora da se nađe tu. Ukusan, lako se pravi, a možete da ga koristite na razne načine.
Najbolje je ako ga mažete na palačinke ili hleb.
Sastojci:
- šljive
- šećer (300 g po kilogramu)
Priprema:
Operite šljive i izvadite koštice. Zatim ih sameljite u blenderu i stavite da se kuva. Kada se promeni boja dodajte šećer (u zavisnosti koliko imate šljiva). Kada se džem skuva malo ga prohladite i sipajte u sterilisane tegle.
Izvor: brzireceptisaveti
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.