Polako počnite da pripremate zimnicu, jer uvek je bolje da imamo domaće proizvode umesto kupovnih. Svi već znamo da su turšija, ajvar i paprike neizostavni deo svake turšije, ali takođe, i džem od šljiva mora da se nađe tu. Ukusan, lako se pravi, a možete da ga koristite na razne načine.
Najbolje je ako ga mažete na palačinke ili hleb.
Sastojci:
- šljive
- šećer (300 g po kilogramu)
Priprema:
Operite šljive i izvadite koštice. Zatim ih sameljite u blenderu i stavite da se kuva. Kada se promeni boja dodajte šećer (u zavisnosti koliko imate šljiva). Kada se džem skuva malo ga prohladite i sipajte u sterilisane tegle.
Izvor: brzireceptisaveti
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus