Ako su vam se najavili prijatelji, a vi ne znate šta da im poslužite, onda su štapići sa sirom odlična grickalica. Super se slažu sa vinom, a zanimljiv sos od meda i belog luka daće im specifičan šmek. Dve vrste sira i beskvasno testo su super kombinacija, a ako vam se ne dopada spoj belog luka i meda, napravite umak od sira.
Sastojci:
Za testo:
- 180 g mekog brašna
- 100 g neslanog putera, sobne temperature
- 1 kašičica soli
- 80 g hladne vode
Još:
- 1 jaje
- 1 kašika mleka
- 80 g mocarela sira
- 40 g tvrdog sira
Za sos:
30 g istopljenog neslanog putera
1/2 kašike belog luka
1/2 kašike mladog luka
1 kašika meda
Priprema:
Brašno pomešajte sa puterom i sjedinite. U vodi razmutite so, pa sipajte u brašno. Umesite testo. Stavite testo u kesu, a onda u frižider na pola sata. Pospite brašnom i razvucite testo, pa preklopite s obe strane ka sredini, po dužini i širini, tako da formirate kvadrat. Pospite brašnom i razvucite ponovo. Ponovite proces 2-3 puta. Na kraju razvucite na 5 mm debljine. Jaje umutite sa mlekom, pa premažite testom. Na jedan kraj pa do polovine testa pospite rendanu mocarelu, pa preklopite drugim delom testa. Razvucite testo, premažite jajetom, pa pospite rendani sirom po želji. Isecite trake. Malo uvrtite, pa ređajte na pleh obložen pek papirom. Premažite jajetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 18 minuta.
Pomešajte sve sastojke za sos i onda premažite gotove kiflice. Beli i mladi luk sitno iseckajte pre nego što dodate u sos.
U galeriji pogledajte na koji način treba da preklopite testo:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus