Bakin kolač je poslastica iz detinjstva koju smo svi voleli da jedemo. Priprema je toliko jednostavna, a smesu obogatite sirom kako bi ukus dobro poznatom pecivu bio još bolji. Recept za bakin kolač se prenosi s generacije na generaciju, a slana verzija će vas podjedanko oduševiti.
Sir možete i sami da napravite, a ovde pročitajte kako.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 2,5 kašike šećera
- 1 kašičica vanilin šećera
- prstohvat soli
- 180 g svežeg sira
- 6 kašika brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Jaja umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte so, sir, brašno i prašak za pecivo. Dobro sjedinite. Kalup za bakin kolač premažite uljem, pa sipajte smesu. Pecite 2-3 minuta.
Pročitaje i kako da posle upotrebe operete kalup za mafine.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus