Zaboravite na pekaru, kod kuće možete da napravite najlepše domaće kifle. Toliko su mekane i divne da ćete ih pojesti odmah, nećete ni čekati da se ohlade. Poslužite sa kajmakom i paradajzom. Nisu komplikovne za pripremu, jedino što treba nekoliko puta da sačekate da testo naraste, ali je zato rezultat zadivljujuć. 

Kondenzovano mleko im daje slatkast ukus, ako niste ljubitelj izbacite ga. 

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 60 g slatkog kondenzovanog mleka
  • 1 kašičica suvog kvasca
  • 140 ml mleka
  • 300 g brašna 
  • 1/2 kašičica soli
  • 28 g neslanog putera

Još:

  • 1 žumance 
  • neslani puter

Priprema:

Umutite jaje, pa dodajte kondenzovano mleko, kvasc i mleko. Dobro sjedinite i sipajte brašno i so. Kratko umesite testo i pokrijte, pa ostavite 20 minuta da odmori. Malo razvucite testo, pa stavite puter sobne temeprature, zatim mesite testo dok se ne sjedini sa puterom. Oblikujte loptu i pokrijte, pa ostavite sat vremena da nadođe. Malo ga obradite rukama, a zatim podelite na 6 delova i oblikujte loptice od svakog. Pokrijte i ostavite da stoji 15 minuta. Razvucite svaku lopticu u obliku pravougaonika i urolajte. Ređajte u pleh dimenzija 20x20 cm koji ste premazali puterom. Pokrijte i ostavite da nadođe 50 minuta. Premažite umućenim žumancetom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 170°C nekih 20 minuta. Premažite istopljenim puterom. 

Izvor: Stvar ukusa