Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TAJNE RUSKIH DOMAĆICA ZA SAVRŠENE UŠTIPKE: Vodite računa kada dodajete neke sastojke, a ovaj će učiniti da budu mekane

Autor Sanja Belinić

Najbolji recept za uštipke koji uspevaju svima.

 Kako se prave najbolji uštipci Izvor: Shutterstock

Uštipci su odlično pecivo koje se brzo pravi, a super su za doručak ili večeru. Najbolje je ako poslužite sa paradajzom i sirom, ali ko voli slatko, može i sa džemom ili eurokremom. Ruskinje su otkrile tajnu kako da vam uspeju iz prvog pokušaja. Kefir ih čini mekanim, a ulje se dodaje kako bi bili manje masni, dok sa šećerom treba da vodite računa, jer previše ove namirnice može učiniti da izgore. 

Sastojci:

  • 1/2 l kefira 
  • 2 šolje brašna 
  • 1 kašičica sode bikarbone (ne puna)
  • 1 kašičica šećera 
  • 1 jaje 
  • prstohvat soli 
  • 1 kašika ulja 

Možda će vas zanimati

Priprema: 

Prvo sjedinite jaje i kefir, a zatim dodajte ostale sastojke. Кefir ne bi trebalo da bude hladan, nego sobne temeprature i ne sme da bude kiseo. Brašno dodajte postepeno u smesu i sve vreme mešajte kako se ne bi stvorile grudvice. Zatim se dodaje ulje. Ono je obavezno jer će učiniti da uštipci budu manje masni spolja dok se prže. Zatim dodajte šećer i promešajte. Nemojte da dodajte previše šećera jer se on može da učini da lakše izgore. Sipajte sodu i so i sve lepo sjedinite, pa ostavite smesu 15 minuta. Vadite testo mokrom kašikom i sipajte u vrelo ulje. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti