Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO SE PRAVI SOS OD PEČURAKA: Od drugih ga izdvaja slanina koja daje specifičan šmek (VIDEO)

Autor Sanja Belinić

U sos od pečuraka dodajte slaninu jer će mu znatno poboljšati ukus.

 Kako se pravi sos od pečuraka Izvor: Printscreen/YT/ Dozus Cook

Umaci će učiniti svako jelo prosto neodoljivim. Sos od pečuraka možete da služite uz meso ili pire krompir, a ono što ovaj recept izdvaja od drugih jeste što se dodajte slanina. Ona daje poseban šmek i čini jelo ukusnijim. Pročitajte i kako da kod kuće napravite slaninu

Sastojci:

  • 400 g pečuraka 
  • 200 g slanine 
  • 50 g putera 
  • 7 čenova belog luka
  • 200 ml pavlake za kuvanje 
  • 200 ml vode 
  • 1 kašičica timijana 
  • 1 kašičica origana 
  • 40 g peršuna 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Isecite slaninu i beli luk (2 čena) i propržite. Izvadite iz tiganja, pa u isti dodajte puter, a zatim i seckani beli luk (5 čenova), posle par minuta dodajte i isečene pečurke. Posolite i kada se proprže sipajte pavlaku za kuvanje i vodu. Vratite slaninu, pobiberite i pospite začinima. Krčkajte nekih 10 minuta. Na kraju dodajte seckani peršun i dobro promešajte. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti