Umaci će učiniti svako jelo prosto neodoljivim. Sos od pečuraka možete da služite uz meso ili pire krompir, a ono što ovaj recept izdvaja od drugih jeste što se dodajte slanina. Ona daje poseban šmek i čini jelo ukusnijim. Pročitajte i kako da kod kuće napravite slaninu.
Sastojci:
- 400 g pečuraka
- 200 g slanine
- 50 g putera
- 7 čenova belog luka
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 200 ml vode
- 1 kašičica timijana
- 1 kašičica origana
- 40 g peršuna
Priprema:
Isecite slaninu i beli luk (2 čena) i propržite. Izvadite iz tiganja, pa u isti dodajte puter, a zatim i seckani beli luk (5 čenova), posle par minuta dodajte i isečene pečurke. Posolite i kada se proprže sipajte pavlaku za kuvanje i vodu. Vratite slaninu, pobiberite i pospite začinima. Krčkajte nekih 10 minuta. Na kraju dodajte seckani peršun i dobro promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus