Umaci će učiniti svako jelo prosto neodoljivim. Sos od pečuraka možete da služite uz meso ili pire krompir, a ono što ovaj recept izdvaja od drugih jeste što se dodajte slanina. Ona daje poseban šmek i čini jelo ukusnijim. Pročitajte i kako da kod kuće napravite slaninu

Sastojci:

  • 400 g pečuraka 
  • 200 g slanine 
  • 50 g putera 
  • 7 čenova belog luka
  • 200 ml pavlake za kuvanje 
  • 200 ml vode 
  • 1 kašičica timijana 
  • 1 kašičica origana 
  • 40 g peršuna 

Priprema:

Isecite slaninu i beli luk (2 čena) i propržite. Izvadite iz tiganja, pa u isti dodajte puter, a zatim i seckani beli luk (5 čenova), posle par minuta dodajte i isečene pečurke. Posolite i kada se proprže sipajte pavlaku za kuvanje i vodu. Vratite slaninu, pobiberite i pospite začinima. Krčkajte nekih 10 minuta. Na kraju dodajte seckani peršun i dobro promešajte. 

Izvor: Stvar ukusa