Čips je mnogima omiljena grickalica, a većina uz njega vrlo često uživa, bilo u društvu prijatelja ili gledajući neki dobar film. Kupovni čips često sadrži veliku količinu kozervansa i aditiva, a sada ovu hrskavu zanimaciju možete i sami da napravite lako i jednostavno.
Ovaj recept za čips sa ukusom roštilja oduševio je preko 10 miliona korisnika društvene mreže Instagram, a u nastavku teksta otkrijte kako izgleda postupak pripreme.
Sastojci:
- 2 veća krompira
- 1 kašičica aleve paprike
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica paradajza u prahu
- 1 kašičica mlevene čili papričice
- 1 kašičica smeđeg šećera
Priprema:
Krompir oljuštite, pa ga isecite na rebrasto rende ili na kolutove ikoliko nemate rende. Porpote ga u vodu i isperite dok voda ne bude skroz čista. Stavite ga u ključalu vodu i kuvajte ga tačno 5 minuta. Pažljivo ga izvadite špatulom i poređajte da ubrus da se ocedi od viška vode. Pecite ga u dubokom dobro zagrejanom ulju dok ne dobije zlatastu hrskavu koricu, ali ga nemojte mešati da se ne bi izlomio. Izvadite ga lagano i ocedite od viška ulja. Sve začine pomešajte u činijici, dobro ih sjedinite, pa ih ravnomerno pospite preko čipa i vaša grickalica je spremna za konzimiranje.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus