Čips je mnogima omiljena grickalica, a većina uz njega vrlo često uživa, bilo u društvu prijatelja ili gledajući neki dobar film. Kupovni čips često sadrži veliku količinu kozervansa i aditiva, a sada ovu hrskavu zanimaciju možete i sami da napravite lako i jednostavno. 

Ovaj recept za čips sa ukusom roštilja oduševio je preko 10 miliona korisnika društvene mreže Instagram, a u nastavku teksta otkrijte kako izgleda postupak pripreme. 

Sastojci:

  • 2 veća krompira
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica paradajza u prahu
  • 1 kašičica mlevene čili papričice
  • 1 kašičica smeđeg šećera

Priprema:

Krompir oljuštite, pa ga isecite na rebrasto rende ili na kolutove ikoliko nemate rende. Porpote ga u vodu i isperite dok voda ne bude skroz čista. Stavite ga u ključalu vodu i kuvajte ga tačno 5 minuta. Pažljivo ga izvadite špatulom i poređajte da ubrus da se ocedi od viška vode. Pecite ga u dubokom dobro zagrejanom ulju dok ne dobije zlatastu hrskavu koricu, ali ga nemojte mešati da se ne bi izlomio. Izvadite ga lagano i ocedite od viška ulja. Sve začine pomešajte u činijici, dobro ih sjedinite, pa ih ravnomerno pospite preko čipa i vaša grickalica je spremna za konzimiranje.

instagram/foodsbible domaći čips sa ukusom roštilja

Izvor: Stvar ukusa