Karfiol ne vole svi da jedu zbog jakog mirisa i ukusa, ali pripremljen kao pire, pa zapečen u rerni sa sirom je prilog kojem nećete odoleti. Čak i oni koji nisu ljubitelji tražiće repete. Odličan je prilog uz neko meso, kao što su krmenadle, ali možete da ga jedete samo sa salatom kada su napolju velike vrućine.
Sastojci:
- 400 g karfiola
- 2 čena belog luka
- peršun
- 4 kockice putera
- 1 kašičica parmezana
- 2 kašike pavlake za kuvanje
- mocarela
Priprema:
Karfiol operice, isecite na cvetove, a zatim ga blanširajte sa belim lukom. Procedite, dodajte puter (2 kockice), parmezan i pavlaku za kuvanje, pa štapnim mikeserom sve lepo sjedinite. Kada napravite pire sipajte u vatrostalnu posudu, pospite rendanom mocarelom, pa preko stavite još putera (2 kockice). Pecite u rerni na 230°C oko 15 minuta. Pospite seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus