Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PIRE OD KARFIOLA ZAPEČEN U RERNI: Do sada niste dodavali ovo, a super je kad se istopi i znatno mu poboljšava ukus

Autor Sanja Belinić

Pire od karfiola je odličan prilog, pogotovo ako ga zapečete u rerni.

 Pire od karfiola zapečen u rerni Izvor: Printscreen/YT/ Alle Rezepte

Karfiol ne vole svi da jedu zbog jakog mirisa i ukusa, ali pripremljen kao pire, pa zapečen u rerni sa sirom je prilog kojem nećete odoleti. Čak i oni koji nisu ljubitelji tražiće repete. Odličan je prilog uz neko meso, kao što su krmenadle, ali možete da ga jedete samo sa salatom kada su napolju velike vrućine. 

Sastojci: 

  • 400 g karfiola 
  • 2 čena belog luka
  • peršun
  • 4 kockice putera 
  • 1 kašičica parmezana 
  • 2 kašike pavlake za kuvanje 
  • mocarela 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Karfiol operice, isecite na cvetove, a zatim ga blanširajte sa belim lukom. Procedite, dodajte puter (2 kockice), parmezan i pavlaku za kuvanje, pa štapnim mikeserom sve lepo sjedinite. Kada napravite pire sipajte u vatrostalnu posudu, pospite rendanom mocarelom, pa preko stavite još putera (2 kockice). Pecite u rerni na 230°C oko 15 minuta. Pospite seckanim peršunom. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti