Karfiol ne vole svi da jedu zbog jakog mirisa i ukusa, ali pripremljen kao pire, pa zapečen u rerni sa sirom je prilog kojem nećete odoleti. Čak i oni koji nisu ljubitelji tražiće repete. Odličan je prilog uz neko meso, kao što su krmenadle, ali možete da ga jedete samo sa salatom kada su napolju velike vrućine. 

Sastojci: 

  • 400 g karfiola 
  • 2 čena belog luka
  • peršun
  • 4 kockice putera 
  • 1 kašičica parmezana 
  • 2 kašike pavlake za kuvanje 
  • mocarela 

Priprema:

Karfiol operice, isecite na cvetove, a zatim ga blanširajte sa belim lukom. Procedite, dodajte puter (2 kockice), parmezan i pavlaku za kuvanje, pa štapnim mikeserom sve lepo sjedinite. Kada napravite pire sipajte u vatrostalnu posudu, pospite rendanom mocarelom, pa preko stavite još putera (2 kockice). Pecite u rerni na 230°C oko 15 minuta. Pospite seckanim peršunom. 

Izvor: Stvar ukusa