Ako nemate inspiraciju za ručak, a volite tikvice, ovaj recept će vas oduševiti. Sigutno ste probali pileće ili svinjske medaljone, ali ovako pripremljeni medaljoni više prijaju kada su vrućine. Tunjevinu možete da zamenite i šunkom. Poslužite sa šopskom salatom i parčetom hleba.
Sastojci:
- 1 tikvica (500 g)
- 160 g tunjevine
- 100 g tvrdog sira
- 100 g brašna
- 2 jajeta
- 100 g prezle
Priprema:
Tikvice isecite na kkolutove, a tvrdi sir po izboru na manje kvadrate koji mogu da stanu u krug od tikvica. Na tikvicu stavite sir, tunjevinu, pa zatvorite drugom tikvicom. Uvaljajte u brašno, pa umućena jaja, pa u prezle i pržite u zagrejanom ulju.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom