Ako nemate inspiraciju za ručak, a volite tikvice, ovaj recept će vas oduševiti. Sigutno ste probali pileće ili svinjske medaljone, ali ovako pripremljeni medaljoni više prijaju kada su vrućine. Tunjevinu možete da zamenite i šunkom. Poslužite sa šopskom salatom i parčetom hleba.
Sastojci:
- 1 tikvica (500 g)
- 160 g tunjevine
- 100 g tvrdog sira
- 100 g brašna
- 2 jajeta
- 100 g prezle
Priprema:
Tikvice isecite na kkolutove, a tvrdi sir po izboru na manje kvadrate koji mogu da stanu u krug od tikvica. Na tikvicu stavite sir, tunjevinu, pa zatvorite drugom tikvicom. Uvaljajte u brašno, pa umućena jaja, pa u prezle i pržite u zagrejanom ulju.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus