Paprike punjene sirom su omiljeni letnji obrok, ali napravite ih tako da im niko neće odoleti. Pečene paprike napunite sirom, pa uvaljajte u poh i zapecite u rerni. Priprema oduzima malo više vremena, ali rezultat je toliko dobar da vredi utrošenog vremena. Svi će im se radovati, posebno najmlađi. 

Sastojci:

  • 5-7 paprika
  • 300 g sira
  • 1 jaje
  • malo peršuna

Za poh: 

  • 2 jajeta
  • malo brašna
  • 100 g prezli

Za preliv: 

  • ostatak sira od punjenja
  • 2 jajeta
  • ostatak jaja od poha
  • 2-3 kašike ulja
  • 80 ml mleka 

Priprema:

Papriku operite i poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 200°C oko 15-20 minuta. Papriku zatim stavite u kesu i zatvorite i ostavite tako 30-40 minuta. Očistite ih. Sir pomešajte sa jajetom i seckanim peršunom. Napunite paprike, a zatim ih uvaljajte u brašno, pa  u jaja, a na kraju i u prezle. Stavite u vatrostalnu posudu koju ste prethodno nauljili. Pomešajte sir od punjenja koji vam je ostao, jaja, zatim jaja od poha što su ostala, ulje i mleko i sve dobro sjedintie. Prelijte preko paprika. Pecite na 200°C oko 30 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa