Paprike punjene sirom su omiljeni letnji obrok, ali napravite ih tako da im niko neće odoleti. Pečene paprike napunite sirom, pa uvaljajte u poh i zapecite u rerni. Priprema oduzima malo više vremena, ali rezultat je toliko dobar da vredi utrošenog vremena. Svi će im se radovati, posebno najmlađi.
Sastojci:
- 5-7 paprika
- 300 g sira
- 1 jaje
- malo peršuna
Za poh:
- 2 jajeta
- malo brašna
- 100 g prezli
Za preliv:
- ostatak sira od punjenja
- 2 jajeta
- ostatak jaja od poha
- 2-3 kašike ulja
- 80 ml mleka
Priprema:
Papriku operite i poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 200°C oko 15-20 minuta. Papriku zatim stavite u kesu i zatvorite i ostavite tako 30-40 minuta. Očistite ih. Sir pomešajte sa jajetom i seckanim peršunom. Napunite paprike, a zatim ih uvaljajte u brašno, pa u jaja, a na kraju i u prezle. Stavite u vatrostalnu posudu koju ste prethodno nauljili. Pomešajte sir od punjenja koji vam je ostao, jaja, zatim jaja od poha što su ostala, ulje i mleko i sve dobro sjedintie. Prelijte preko paprika. Pecite na 200°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus