Kao prilog možete da napravite pečeni krompir iz tiganja, a možete ga jesti i kao obrok. Za potpuni užitak dodajte prepečenu slaninu koja krcka u ustima i sir koji se topi. Sastojke uglavnom imate kod kuće i ne koštaju vas puno, a napravićete neodoljivo jelo koje će se svideti i deci, ali i starijima.
Sastojci:
- 800 g krompira
- 300 g slanine
- 300 g tvrdog sira
- 1 jaje
- 2 kašike kukuruznog skroba
- so, biber, začinska paprika, origano
Priprema:
Krompir isecite na kolutove, pa začinite i dodajte kukuruzni skrob. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i poređajte kolutove krompira, malo ih preklapajući. Poklopite i pecite nekih 6 minuta. Krompir okrenite i pecite 3 minuta na laganoj vatri, isto poklopljen. Umutite jaje i zalijte krompir. Opet poklopite i ostavite nekih 3 minuta. Pečeni krompir izvadite na tanjir, pa u tiganj sipajte novi krompir, poređajte isto kao prethodni. Pecite sa jedne strane poklopljen, pa okrenite i poređajte poređajte sir i slaninu, prethodno pecite slaninu u tiganju 2 minuta na jakoj vatri. Na sir i slaninu stavite prvi krompir koji ste izvadili na tanjir. Pospite rendanim sirom. Pokrijte tiganj poklopcem i ostavite još 6 minuta na nižoj temepraturi. Pospite peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem