Domaći sir je uvek bolje rešenje od kupovnog, a za ovaj vam je potreban samo jogurt i so. Ostale začine možete da dodate, a i ne morate. Najbolje je stvar što nema kuvanja, pa ne trošite puno vremena na pripremu. Odličan je kao namaz, pogotovo ako je hleb vruć, tek izašao iz rerne.
Sastojci:
- 750 ml grčkog jogurta
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica sušenog peršuna
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica sušenog vlašca
Priprema:
U grčki jogurt dodajte so i dobro promešajte. Ako želite dodajte peršun, beli luk i vlašac. Dobro promešajte, pa sipajte smesu u gazu. Na neku posudu stavite cediljku, pa u nju stavite gazu sa jogurtom. Ostavite tako da se cedi u frižideru 48 sati. Izvadite na pek papir i oblikujte po želji. U sir ne morate da dodajte začine ako ne želite, samo je so obavezna.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus