Domaći sir je uvek bolje rešenje od kupovnog, a za ovaj vam je potreban samo jogurt i so. Ostale začine možete da dodate, a i ne morate. Najbolje je stvar što nema kuvanja, pa ne trošite puno vremena na pripremu. Odličan je kao namaz, pogotovo ako je hleb vruć, tek izašao iz rerne.
Sastojci:
- 750 ml grčkog jogurta
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica sušenog peršuna
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica sušenog vlašca
Priprema:
U grčki jogurt dodajte so i dobro promešajte. Ako želite dodajte peršun, beli luk i vlašac. Dobro promešajte, pa sipajte smesu u gazu. Na neku posudu stavite cediljku, pa u nju stavite gazu sa jogurtom. Ostavite tako da se cedi u frižideru 48 sati. Izvadite na pek papir i oblikujte po želji. U sir ne morate da dodajte začine ako ne želite, samo je so obavezna.
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
1 smesa, a 4 vrste rolata savršenih za slave
Mts app konkurs ponovo okuplja srednjoškolce programere
6 moćnih razloga da prokelj uključite u ishranu