Domaći sir je uvek bolje rešenje od kupovnog, a za ovaj vam je potreban samo jogurt i so. Ostale začine možete da dodate, a i ne morate. Najbolje je stvar što nema kuvanja, pa ne trošite puno vremena na pripremu. Odličan je kao namaz, pogotovo ako je hleb vruć, tek izašao iz rerne.  

Sastojci:

  • 750 ml grčkog jogurta
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica sušenog peršuna 
  • 1 kašičica belog luka u prahu 
  • 1 kašičica sušenog vlašca

Priprema:

U grčki jogurt dodajte so i dobro promešajte. Ako želite dodajte peršun, beli luk i vlašac. Dobro promešajte, pa sipajte smesu u gazu. Na neku posudu stavite cediljku, pa u nju stavite gazu sa jogurtom. Ostavite tako da se cedi u frižideru 48 sati. Izvadite na pek papir i oblikujte po želji. U sir ne morate da dodajte začine ako ne želite, samo je so obavezna. 

Izvor: Stvar ukusa