Univerzalna sredstva za čišćenje su sjajna. Pre svega jer su nam dovoljna za većinu površina, a i zbog toga što kada ih kupimo ili napravimo, znamo koliko novca smo dali u odnosu na to kada ih kupujemo više, pa se u silnim kupovinama sludimo i potrošimo mnogo, a da maltene ne znamo ni na šta.

Vlasnica firme za čišćenje Elizabet Lesl, odlučila je da podeli savet za jednostavno univerzalno sredstvo za čišćenje svih površina u kući. Potrebno vam je samo nekoliko jednostavnih sastojaka, koje verovatno već imate kod kuće.

Ovo sredstvo za čišćenje možete da koristite bilo gde, od spavaće sobe do kupatila. I što je najvažnije, u njemu nema hemikalija koje bi mogle da budu štetne po zdravlje vaše porodice.

Kako se pravi?

Vrlo jednostavno! Pomešajte šolju vode sa šoljom alkoholnog sirćeta, jednom kašikom deterdženta za pranje sudova i tri kapi ulja od karanfilića, koji će mu dati posebnu mirisnu notu. Dobijenu tečnost sipajte u praznu flašicu sa raspršivačem, a svaki put pre upotrebe je dobro promućkajte. Belo sirće sadrži kiselinu koja je dobra za dezinfikovanje površina jer ubija bakterije.

Izvor: Stvar ukusa