Tikvicama u letnjim mesecima niko ne može da odoli. Postoji bezbroj kombinacija koje možete da pripremite, ali pohovane su najbolje. Priprema je vrlo jednostavna, a jelo ćete obogatiti ako u smesu od jaja dodate i rendani sir. I brašna ne morate da koristite puno, dovoljna je samo jedna kašika.  

Sastojci:

  • 2 tikvice 
  • 100 g tvrdog sira 
  • 3 jajeta 
  • 1 kašičica mirođije 
  • 1/2 kašičice slatke paprike 
  • 1/3 kašičice bibera 
  • 1/2 kašičice bosiljka 
  • soli po ukusu
  • 100 g prezli 
  • 1 kašika brašna 

Priprema: 

Tikvice isecite po dužini, a zatim posolite i ostavite da stoje 15 minuta. U jaja dodajte začine, pa umutite i dodajte rendani sir. Prezle pomešajte sa brašnom, pa tikvice uvaljajte u prezle, a zatim u smesu sa jajima. Pržite u dobro zagrejanom ulju, pa vadite na ubrus da se lepo ocede. 

Izvor: Stvar ukusa