Pljeskavica se pravi od mlevenog mesa, ali kada su napolju visoke temeprature više nam prijaju lagana i brza jela, kao što su pljeskavice od povrća. Super su ideja za ručak, pogotovo kada ne znate šta biste spremali. Može da se naparavi i sa tikvicama, ali i grašak i šargarepa ih čine nedoljivim.
Posle se zasladite domaćim sladoledom od nutele.
Sastojci:
- 2 šargarepe
- 150 g smrznutog graška
- 100 g brašna
- 4 kašike prezle
- 2 jajeta
- 100 ml mleka
- 1 kašičica suvog kvasca
- peršun
Priprema:
U ključalu vodu stavite seckanu šargarepu i grašak. Kuvajte poklopljeno nekih 10 minuta. U posudi umutite jaja i mleko, pa dodajte brašno i kvasac. Zatim sipajte grašak i šargarepu, pa dodajte prezle i seckani peršun. Lepo promešajte. Kašikom vadite smesu i pržite u dubokom ulju.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus