Pljeskavica se pravi od mlevenog mesa, ali kada su napolju visoke temeprature više nam prijaju lagana i brza jela, kao što su pljeskavice od povrća. Super su ideja za ručak, pogotovo kada ne znate šta biste spremali. Može da se naparavi i sa tikvicama, ali i grašak i šargarepa ih čine nedoljivim. 

Posle se zasladite domaćim sladoledom od nutele

Sastojci: 

  • 2 šargarepe
  • 150 g smrznutog graška 
  • 100 g brašna
  • 4 kašike prezle
  • 2 jajeta
  • 100 ml mleka
  • 1 kašičica suvog kvasca
  • peršun

Priprema:

U ključalu vodu stavite seckanu šargarepu i grašak. Kuvajte poklopljeno nekih 10 minuta. U posudi umutite jaja i mleko, pa dodajte brašno i kvasac. Zatim sipajte grašak i šargarepu, pa dodajte prezle i seckani peršun. Lepo promešajte. Kašikom vadite smesu i pržite u dubokom ulju. 

Izvor: Stvar ukusa