Možda vam sladoled od najpopularnijeg čokoladnog namaza, Nutele, zvuči kao nešto što možete da jedete samo u poslastičarnicama i restoranima, ali uz ovaj recept ga zapravo možete napraviti sami kod kuće i to bez previše muke.
Potrebno vam je svega 5 minuta za pripremu, a krajnji rezultat je preukusan, čokoladni sladoled kom sigurno niko neće uspeti da odoli.
Sastojci:
- 400 g kondenzovanog mleka
- 475 ml slatke pavlake
- 250 g nutele + 100 g za ukrašavanje (opciono)
Priprema:
U dublju činiju sipajte nekuvano kondenzovano mleko, zatim nemućenu slatku pavlaku i na kraju dodajte nutelu. Mutite mikserom na najmanjoj brzini, a kada počne da se zgušnjava lagano povećavajte brzinu i mutite sve dok ne dobijete čvrstu smesu kao za šlag. Izlijte u duboku činiju koja može da ide u zamrživač, a ukoliko želite da imate šare po sredini sipajte prvo jedan deo fila, popsite malo nutele potom dodajte ostatak fila, pa ponovo malo prošarajte nutelom. Ukoliko ne želite, smesu jednostavno prelijte u činiju i stavite u frižider na minimum 8 sati da se stegne, a potom servirajte sladoled po želji.
U nastavku teksta pogledajte video sa postupkom pripreme:
Izvor: Stvar ukusa
Goveđa čorba sa povrćem
Pita sa zeljem za post na vodi
Štanglice od čokolade i kikirikija
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama