Kada se vratite umorni sa posla, najmanje što vam treba je da stojite satima pored šporeta i kuvate. Zato sa vama delimo recept za tikvice i rerne, za koje ćete potrošiti svega 5 minuta vremena za pripremu i onda samo čekate da se ispeče.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 1 jaje
- 1 kašika jogurta ili kisele pavlake
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica senfa
- 2 - 3 čena belog luka
- peršunovo lišće
- so, biber, mlevena paprika
Priprema:
Uključite rernu na 220 stepeni da se greje. Tikvice presecite na pola po dužini (nemojte ih guliti), a unutra blago zasecite po dužini i širini da se formira oblik kockica. Posolite. U pleh stavite pek papir i složite tikvice. Prelijte ih maslinovim uljem i stavite da se peku.
Za to vreme umutite jedno jaje, dodajte grčki jogurt ili pavlaku, senf, seckan beli luk, i začine. Sve lepo umešajte. Izvadite tikvice iz rerne nakon 20 minuta i prelijte ih filom, pa vratite u rernu na 10 minuta.
Izvor: Serpica.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem