Kada se vratite umorni sa posla, najmanje što vam treba je da stojite satima pored šporeta i kuvate. Zato sa vama delimo recept za tikvice i rerne, za koje ćete potrošiti svega 5 minuta vremena za pripremu i onda samo čekate da se ispeče.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 1 jaje
- 1 kašika jogurta ili kisele pavlake
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica senfa
- 2 - 3 čena belog luka
- peršunovo lišće
- so, biber, mlevena paprika
Priprema:
Uključite rernu na 220 stepeni da se greje. Tikvice presecite na pola po dužini (nemojte ih guliti), a unutra blago zasecite po dužini i širini da se formira oblik kockica. Posolite. U pleh stavite pek papir i složite tikvice. Prelijte ih maslinovim uljem i stavite da se peku.
Za to vreme umutite jedno jaje, dodajte grčki jogurt ili pavlaku, senf, seckan beli luk, i začine. Sve lepo umešajte. Izvadite tikvice iz rerne nakon 20 minuta i prelijte ih filom, pa vratite u rernu na 10 minuta.
Izvor: Serpica.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus