Kada se vratite umorni sa posla, najmanje što vam treba je da stojite satima pored šporeta i kuvate. Zato sa vama delimo recept za tikvice i rerne, za koje ćete potrošiti svega 5 minuta vremena za pripremu i onda samo čekate da se ispeče.

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 1 jaje
  • 1 kašika jogurta ili kisele pavlake
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica senfa
  • 2 - 3 čena belog luka
  • peršunovo lišće
  • so, biber, mlevena paprika

Priprema:

Uključite rernu na 220 stepeni da se greje. Tikvice presecite na pola po dužini (nemojte ih guliti), a unutra blago zasecite po dužini i širini da se formira oblik kockica. Posolite. U pleh stavite pek papir i složite tikvice. Prelijte ih maslinovim uljem i stavite da se peku.

Za to vreme umutite  jedno jaje, dodajte grčki jogurt ili pavlaku, senf, seckan beli luk, i začine. Sve lepo umešajte. Izvadite tikvice iz rerne nakon 20 minuta i prelijte ih filom, pa vratite u rernu na 10 minuta.

Izvor: Serpica.rs