Kolači sa keksom spadaju među omiljene svim generacijama. Još kad im dodate jagode i sve to ohladite dobićete pravo letnje osveženje. Pravi se brzo od svega nekoliko sastojaka, zato kecelje u ruke pa da počnemo.
Sastojci:
- 250 g jagoda
- 200 g mlevenog keksa
- 120 g putera
- 100 g šećera u prahu
- 1 kesica vanilin šećera
- Malo kokosovog brašna ili čokolade za dekoraciju
Priprema:
Puter umutiti penasto, pa dodati šećer, mleveni keks, ispasirane jagode i vanilin šećer. Sve izmešati i masu ujednačiti. Ohladiti u frižideru pola sata pa oblikovati bombice ili iseći na štanglice. Dekorisati čokoladom ili uvaljati u kokosovo brašno. Držati u frižideru.
Izvor: Nismo kod kuće
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Originalna italijanska pasta sa rendanim jajima
Pesto od graška po receptu Džejmija Olivera
Pileći file na firentinski način