Kolači sa keksom spadaju među omiljene svim generacijama. Još kad im dodate jagode i sve to ohladite dobićete pravo letnje osveženje. Pravi se brzo od svega nekoliko sastojaka, zato kecelje u ruke pa da počnemo.
Sastojci:
- 250 g jagoda
- 200 g mlevenog keksa
- 120 g putera
- 100 g šećera u prahu
- 1 kesica vanilin šećera
- Malo kokosovog brašna ili čokolade za dekoraciju
Priprema:
Puter umutiti penasto, pa dodati šećer, mleveni keks, ispasirane jagode i vanilin šećer. Sve izmešati i masu ujednačiti. Ohladiti u frižideru pola sata pa oblikovati bombice ili iseći na štanglice. Dekorisati čokoladom ili uvaljati u kokosovo brašno. Držati u frižideru.
Izvor: Nismo kod kuće
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus