Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PUNJENE TIKVICE - ZAPEČENE, A SOČNE: Mleveno meso pada u zaborav, potrebno vam je povrće i 3 vrste sira (VIDEO)

Autor Sanja Belinić

Lako i brzo napravite punjene tikvice, pa ih zapecite u rerni.

 Zapečene punjene tikvice Izvor: Printscreen/YT/Sapori d'Oriente

Tikvice su omiljeno letnje povrće koje nude bezbroj kombinacija za pripremu. Možete da napravite musaku, medaljone, punjene, pohovane... Apsolutno su savršene i super se uklapaju sa skoro svima namirnicama. Ako nemate ideju šta da pripremite za ručak ovaj jednostavan recept će vas oduševiti. Tri različite vrste sira koje se razvlači daju poseban šmek jelu. 

Sastojci:

  • 2 srednje velike tikvice 
  • 2 krompira 
  • 40 g parmezana 
  • 50 g prezli 
  • 1 pakovanje mocarele 
  • 40 g tvrdog sira 
  • 80 g tunjevine u ulju 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Tikvice presecite na pola po dužini, a zatim "meso" tikvica isecite uzduž i popreko, da napravite kvadrate. Stavite na pleh obložen pek papirom i prelijte maslinovim uljem. Posolite i pecite na 180°C oko 15 minuta. Izdubite sredinu tikvica. Krompir skuvajte, pa ispasirajte, dodajte sredinu tikvica, oceđenu tunjevinu, prezle, posolite i pobiberite, pa pospite beli luk u prahu. Dodajte parmezan i rendani tvrdi sir. Dobro promešajte, pa napunite tikvice, poređajte mocarelu i još jedan sloj punjenja preko. Pospite parmezanom i prelijte sa malo maslinovog ulja. Vratite u rernu na 180°C nekih 25 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti