Tikvice su omiljeno letnje povrće koje nude bezbroj kombinacija za pripremu. Možete da napravite musaku, medaljone, punjene, pohovane... Apsolutno su savršene i super se uklapaju sa skoro svima namirnicama. Ako nemate ideju šta da pripremite za ručak ovaj jednostavan recept će vas oduševiti. Tri različite vrste sira koje se razvlači daju poseban šmek jelu.
Sastojci:
- 2 srednje velike tikvice
- 2 krompira
- 40 g parmezana
- 50 g prezli
- 1 pakovanje mocarele
- 40 g tvrdog sira
- 80 g tunjevine u ulju
Priprema:
Tikvice presecite na pola po dužini, a zatim "meso" tikvica isecite uzduž i popreko, da napravite kvadrate. Stavite na pleh obložen pek papirom i prelijte maslinovim uljem. Posolite i pecite na 180°C oko 15 minuta. Izdubite sredinu tikvica. Krompir skuvajte, pa ispasirajte, dodajte sredinu tikvica, oceđenu tunjevinu, prezle, posolite i pobiberite, pa pospite beli luk u prahu. Dodajte parmezan i rendani tvrdi sir. Dobro promešajte, pa napunite tikvice, poređajte mocarelu i još jedan sloj punjenja preko. Pospite parmezanom i prelijte sa malo maslinovog ulja. Vratite u rernu na 180°C nekih 25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus