Paste su prvi izbor kada vam treba nešto brzo, a ukusno. Najpopularnije su bolonjeze, karbonare, makarone sa sirom, a mi vam predlažemo 3 jela od kojih zastaje dah. Toliko su ukusne da nećete moći da prestanete da jedete, a prave se očas posla. Izaberite vaše omiljene i uživajte u najboljem obroku.
Posle se počastite tiramisuom koji se takođe lako i brzo pravi.
ŠPAGETE U BELOM SOSU
Sastojci:
- 200 g špageta
- 150 ml pavlake
- 2 čena belog luka
- 200 g tvrdog sira
- peršun
Priprema:
Stavite špagete da se kuvaju. U tiganj sa vrućim uljem dodajte beli luk i ostavite dok ne porumeni, ali pazite da ne zagori. Dodajte pavlaku, malo soli, izrendan tvrdi sir, promešajte i ostavite da se kuva nekoliko minuta. Dodajte špagete, čašu vode u kojoj se kuvala testenina, peršun, sve promešajte i neka se još malo kuva.
MAKARONE U KREMASTOM CRVENOM SOSU
Sastojci:
- 200 g makarona
- 1 manji crni luk
- 3 čena belog luka
- 3 kašike paradajz pirea
- 0,5 kašičice origana
- 3/4 kašičice šećera
- 1/4 kašičice čilija u prahu
- 100 ml mleka
- 150 ml slatke pavlake
- 150 g čedar sira
- 150 g mocarele
- 50 g putera
Priprema:
Skuvajte makarone i sačuvajte 100 ml te vode. U tiganju propržite sitno seckani crni i beli luk, pa dodajte paradajz pastu i vodu u kojoj su se kuvale makarone. Zatim posolite i pobiberite, pa sipajte začine. Lepo promešajte, pa sipajte mleko i pavlaku za kuvanje. Promešajte, pa dodajte skuvane makarone, rendane sireve i puter. Mešajte dok se sve ne sjedini.
ALFREDO PASTA
Sastojci:
- 200 g taljatela
- 2 pileća filea
- 1/2 crnog luka
- 6 pečuraka
- 1,5 šolja pavlake za kuvanje
- 1/2 šolje mleka
- 1/4 šolje parmezana
- 1/2 kašike mlevenog belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika neslanog putera
Priprema:
Isecite meso na sitnije komade, pa propržite u tiganju u koji ste sipali 1 kašiku maslinovog ulja. Meso posolite i pobiberite pre prženja. Izvadite meso iz tiganja, pa sipajte još 1 kašiku maslinovog ulja i kašiku puter. Kada se otopi dodajte seckani crni luk, a kada se on proprži dodajte i seckane pečurke. Na kraju dodajte i mleveni beli luk, pa prodinstajte još 30 sekundi. Sipajte pavlaku za kuvanje i mleko. Dobro promešajte. U međuvremenu skuvajte taljatele. U sos dodajte i parmezan, pa kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne provri. Zatim vratite meso i još kratko kuvajte. Dodajte i taljatele i lepo promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom