Paste su prvi izbor kada vam treba nešto brzo, a ukusno. Najpopularnije su bolonjeze, karbonare, makarone sa sirom, a mi vam predlažemo 3 jela od kojih zastaje dah. Toliko su ukusne da nećete moći da prestanete da jedete, a prave se očas posla. Izaberite vaše omiljene i uživajte u najboljem obroku. 

Posle se počastite tiramisuom koji se takođe lako i brzo pravi. 

ŠPAGETE U BELOM SOSU 

Špagete u belom sosu recept.png
Printscreen/YT/¡Que Viva La Cocina! 

Sastojci:

  • 200 g špageta
  • 150 ml pavlake
  • 2 čena belog luka
  • 200 g tvrdog sira 
  • peršun

Priprema:

Stavite špagete da se kuvaju. U tiganj sa vrućim uljem dodajte beli luk i ostavite dok ne porumeni, ali pazite da ne zagori. Dodajte pavlaku, malo soli, izrendan tvrdi sir, promešajte i ostavite da se kuva nekoliko minuta. Dodajte špagete, čašu vode u kojoj se kuvala testenina, peršun, sve promešajte i neka se još malo kuva.

MAKARONE U KREMASTOM CRVENOM SOSU

Makarone sa sirom u kremastom sosu.png
Printscreen/YT/Dozus Cook 

Sastojci:

  • 200 g makarona
  • 1 manji crni luk
  • 3 čena belog luka
  • 3 kašike paradajz pirea
  • 0,5 kašičice origana
  • 3/4 kašičice šećera
  • 1/4 kašičice čilija u prahu
  • 100 ml mleka
  • 150 ml slatke pavlake
  • 150 g čedar sira
  • 150 g mocarele
  • 50 g putera

Priprema:

Skuvajte makarone i sačuvajte 100 ml te vode. U tiganju propržite sitno seckani crni i beli luk, pa dodajte paradajz pastu i vodu u kojoj su se kuvale makarone. Zatim posolite i pobiberite, pa sipajte začine. Lepo promešajte, pa sipajte mleko i pavlaku za kuvanje. Promešajte, pa dodajte skuvane makarone, rendane sireve i puter. Mešajte dok se sve ne sjedini.

ALFREDO PASTA 

Alfredo pasta sa piletinom i pečurkama
Printscreen/YT/Haeum Cooking 

Sastojci:

  • 200 g taljatela
  • 2 pileća filea
  • 1/2 crnog luka
  • 6 pečuraka
  • 1,5 šolja pavlake za kuvanje
  • 1/2 šolje mleka
  • 1/4 šolje parmezana
  • 1/2 kašike mlevenog belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika neslanog putera

Priprema:

Isecite meso na sitnije komade, pa propržite u tiganju u koji ste sipali 1 kašiku maslinovog ulja. Meso posolite i pobiberite pre prženja. Izvadite meso iz tiganja, pa sipajte još 1 kašiku maslinovog ulja i kašiku puter. Kada se otopi dodajte seckani crni luk, a kada se on proprži dodajte i seckane pečurke. Na kraju dodajte i mleveni beli luk, pa prodinstajte još 30 sekundi. Sipajte pavlaku za kuvanje i mleko. Dobro promešajte. U međuvremenu skuvajte taljatele. U sos dodajte i parmezan, pa kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne provri. Zatim vratite meso i još kratko kuvajte. Dodajte i taljatele i lepo promešajte.

Izvor: Stvar ukusa