Salate, pogotovo Cezar, su odličan obrok kada su napolju vrućine. Lako se spremaju, a baš su ukusne. Ako volite da vam leti većina obroka budu salate isprobajte i krompir sa raznovrsnim povrćem. Možete da je služite i sa ribom ili morskim plodovima. Ne postoji šansa da ne uspe, a dopašće se svima. 

Tajna odličnog ukusa je u kremastom prelivu od senfa, majoneza i pavlake. 

Sastojci:

  • 900 g krompira 
  • 1 kašika sirćeta
  • 1/2 šolje pavlake
  • 1/4 šolje majoneza
  • 1 kašika senfa
  • 1/2  ljubičastog luka 
  • 3 stabljike celera
  • 1 srednji kiseli krastavčić
  • 2 tvrdo kuvana jaja
  • 1/4 šolje seckanog svežeg začinskog bilja 

Priprema:

Skuvajte krompir i jaja u odvojenim šerpama. Sitno iseckajte luk, pa prelijte vodom i ostavite da odstoji. Jaja, kiseli krastavac, celer i začinsko bilje (peršun i mirođiju) sitno iseckajte. Krompir isecite, pa prelijte sirćetom i promešajte. Majonez, pavlaku i senf sjedinite, pa dodajte krompir i povrće i dobro promešajte. Luk procedite pre nego što dodate u salatu.

Izvor: Stvar ukusa