Najbolji recept za krompir iz rerne sa sirom.

Krompir je uvek dobar izbor kada vam je potreban prilog, jer njega svi vole, nebitno da li je pire, pečeni, prženi, salata... Kremast, mekan ili hrskav - u svakom obliku je neverovatno ukusan. U nastavku teksta pročitajte recept za hrskav i sočan krompir iz rerne. Tajna je u pavlaci za kuvanje i senfu, i naravno siru koju se razvlači. Obavezno isprobajte.
Sastojci:
- 1,2 kg krompira (starog)
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 2 kašičica senfa
- 600 ml pavlake za kuvanje
- 1 šolja tvrdog sira po želji
- 1/2 šolje parmezana
Priprema:
Krompir isecite na tanke kolutove, crni luk na rebarca, a beli luk na što sitnije. Pomešajte povrće, posolite i pobiberite, pa dodajte senf i pavlaku za kuvanje. Dobro promešajte rukama. Sipajte u tepsiju i lepo rasporedite. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko sat vremena. Izvadite i skinite foliju, pa pospite rendanim sirom i parmezanom, pa vratite da se zapeče.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.