Krompir je uvek dobar izbor kada vam je potreban prilog, jer njega svi vole, nebitno da li je pire, pečeni, prženi, salata... Kremast, mekan ili hrskav - u svakom obliku je neverovatno ukusan. U nastavku teksta pročitajte recept za hrskav i sočan krompir iz rerne. Tajna je u pavlaci za kuvanje i senfu, i naravno siru koju se razvlači. Obavezno isprobajte.
Sastojci:
- 1,2 kg krompira (starog)
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 2 kašičica senfa
- 600 ml pavlake za kuvanje
- 1 šolja tvrdog sira po želji
- 1/2 šolje parmezana
Priprema:
Krompir isecite na tanke kolutove, crni luk na rebarca, a beli luk na što sitnije. Pomešajte povrće, posolite i pobiberite, pa dodajte senf i pavlaku za kuvanje. Dobro promešajte rukama. Sipajte u tepsiju i lepo rasporedite. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko sat vremena. Izvadite i skinite foliju, pa pospite rendanim sirom i parmezanom, pa vratite da se zapeče.
Izvor: Stvar ukusa
Pita od lišća vinove loze bez kora – grčko jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Starinski kolač sa kajsijama i grizom
Pasta sa mlevenim mesom i paradajz sosom
Pita sa paradajzom i sirom
Letnji tart sa svežim voćem