Krompir je uvek dobar izbor kada vam je potreban prilog, jer njega svi vole, nebitno da li je pire, pečeni, prženi, salata... Kremast, mekan ili hrskav - u svakom obliku je neverovatno ukusan. U nastavku teksta pročitajte recept za hrskav i sočan krompir iz rerne. Tajna je u pavlaci za kuvanje i senfu, i naravno siru koju se razvlači. Obavezno isprobajte.
Sastojci:
- 1,2 kg krompira (starog)
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 2 kašičica senfa
- 600 ml pavlake za kuvanje
- 1 šolja tvrdog sira po želji
- 1/2 šolje parmezana
Priprema:
Krompir isecite na tanke kolutove, crni luk na rebarca, a beli luk na što sitnije. Pomešajte povrće, posolite i pobiberite, pa dodajte senf i pavlaku za kuvanje. Dobro promešajte rukama. Sipajte u tepsiju i lepo rasporedite. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko sat vremena. Izvadite i skinite foliju, pa pospite rendanim sirom i parmezanom, pa vratite da se zapeče.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus