Italijanska kuhinja je jedna od najpopularnijih u svetu. Iz te zemlje nam stižu pica, lazanje i razne vrste makarona. U nastavku teskta pročitajte recept za lazanje, ali umesto kora pravi se od omiljenog letnjeg povrća - tikvica. Lagani letnji obrok ne sadrži ni meso, ali toliko je ukusno da vam neće ni faliti. Brza i laka priprema će vas oduševiti.
Sastojci:
- 4-5 tikvica
- 1 crni luk
- 450 g pečuraka
- 3 kašike paradajz paste
- 450 g krem sira
- 1 jaje
- 200 g mocarele
- 100 g parmezana
- paradajz sos
Priprema:
Tikvice isecite na tanje kriške, pa poređajte na pleh obložen pek papirom. Posolite sa obe strane i ostavite 15 minuta. Propržite seckani crni luk, pa mu dodajte seckane pečurke, još malo nauljite i poklopite. Kuvajte 15 minuta. Nakon toga dodajte paradajz pastu i promešajte. Jaje umutite sa krem sirom i dodajte parmezan. Dobro promešajte. Malo parmezana ostavite sa strane. Dodajte u smesu i seckan peršun i opet dobro promešajte. Tikvice obrišite ubrusom. Dno tepsije premažite paradajz sosom, pa poređajte tikvice. Sipajte pola smese sa pečurkama, pa preko pola fila sa krem sirom i pospite mocarelu. Opet poređajte još jedan red tikvica. Zatim ide preostali sos sa pečurkama i preostali sos sa krem sirom. Pospite mocarelom i stavite poslednji red tikvica. Premažite paradajz sosom. Pospite parmezanom koji ste ostavili sa strane. Pecite na 200°C oko 30-35 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno