Italijanska kuhinja je jedna od najpopularnijih u svetu. Iz te zemlje nam stižu pica, lazanje i razne vrste makarona. U nastavku teskta pročitajte recept za lazanje, ali umesto kora pravi se od omiljenog letnjeg povrća - tikvica. Lagani letnji obrok ne sadrži ni meso, ali toliko je ukusno da vam neće ni faliti. Brza i laka priprema će vas oduševiti. 

Sastojci:

  • 4-5 tikvica
  • 1 crni luk
  • 450 g pečuraka
  • 3 kašike paradajz paste
  • 450 g krem sira 
  • 1 jaje
  • 200 g mocarele
  • 100 g parmezana
  • paradajz sos

Priprema:
Tikvice isecite na tanje kriške, pa poređajte na pleh obložen pek papirom. Posolite sa obe strane i ostavite 15 minuta. Propržite seckani crni luk, pa mu dodajte seckane pečurke, još malo nauljite i poklopite. Kuvajte 15 minuta. Nakon toga dodajte paradajz pastu i promešajte. Jaje umutite sa krem sirom i dodajte parmezan. Dobro promešajte. Malo parmezana ostavite sa strane. Dodajte u smesu i seckan peršun i opet dobro promešajte. Tikvice obrišite ubrusom. Dno tepsije premažite paradajz sosom, pa poređajte tikvice. Sipajte pola smese sa pečurkama, pa preko pola fila sa krem sirom i pospite mocarelu. Opet poređajte još jedan red tikvica. Zatim ide preostali sos sa pečurkama i preostali sos sa krem sirom. Pospite mocarelom i stavite poslednji red tikvica. Premažite paradajz sosom. Pospite parmezanom koji ste ostavili sa strane. Pecite na 200°C oko 30-35 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa