Italijanska kuhinja je jedna od najpopularnijih u svetu. Iz te zemlje nam stižu pica, lazanje i razne vrste makarona. U nastavku teskta pročitajte recept za lazanje, ali umesto kora pravi se od omiljenog letnjeg povrća - tikvica. Lagani letnji obrok ne sadrži ni meso, ali toliko je ukusno da vam neće ni faliti. Brza i laka priprema će vas oduševiti.
Sastojci:
- 4-5 tikvica
- 1 crni luk
- 450 g pečuraka
- 3 kašike paradajz paste
- 450 g krem sira
- 1 jaje
- 200 g mocarele
- 100 g parmezana
- paradajz sos
Priprema:
Tikvice isecite na tanje kriške, pa poređajte na pleh obložen pek papirom. Posolite sa obe strane i ostavite 15 minuta. Propržite seckani crni luk, pa mu dodajte seckane pečurke, još malo nauljite i poklopite. Kuvajte 15 minuta. Nakon toga dodajte paradajz pastu i promešajte. Jaje umutite sa krem sirom i dodajte parmezan. Dobro promešajte. Malo parmezana ostavite sa strane. Dodajte u smesu i seckan peršun i opet dobro promešajte. Tikvice obrišite ubrusom. Dno tepsije premažite paradajz sosom, pa poređajte tikvice. Sipajte pola smese sa pečurkama, pa preko pola fila sa krem sirom i pospite mocarelu. Opet poređajte još jedan red tikvica. Zatim ide preostali sos sa pečurkama i preostali sos sa krem sirom. Pospite mocarelom i stavite poslednji red tikvica. Premažite paradajz sosom. Pospite parmezanom koji ste ostavili sa strane. Pecite na 200°C oko 30-35 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus