Domaći hleb ili lepinje ne uspevaju svakoj domaćici i zato mnoge izbegavaju da mese testo. Predlažemo jednostavan i brz način da napravite mekane lepinje sa sirom i kefirom koje će uspeti bukvalno svakome. Sastojke za testo ćete umutiti za 5 minuta, a onda ispecite lepinje za 10. 

Sastojci:

  • 350 ml kefira 
  • 1/2 kašičice soli 
  • 1 kašičica sode bikarbone 
  • 150 ml mleka 
  • 2 jajeta
  • 250 g sitnog sira
  • 220-250 g brašna

Priprema:
Pomešajte kefir, so i sodu bikarbonu, pa dodajte mleko, jaja, sir i brašno. Dobro sjedinite. Tiganj premažite uljem, pa kada se zagreje sipajte smesu i rasporedite po dnu. Poklopite i pecite 5 minuta sa jedne i 5 minuta sa druge strane. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE