Domaći hleb ili lepinje ne uspevaju svakoj domaćici i zato mnoge izbegavaju da mese testo. Predlažemo jednostavan i brz način da napravite mekane lepinje sa sirom i kefirom koje će uspeti bukvalno svakome. Sastojke za testo ćete umutiti za 5 minuta, a onda ispecite lepinje za 10.
Sastojci:
- 350 ml kefira
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašičica sode bikarbone
- 150 ml mleka
- 2 jajeta
- 250 g sitnog sira
- 220-250 g brašna
Priprema:
Pomešajte kefir, so i sodu bikarbonu, pa dodajte mleko, jaja, sir i brašno. Dobro sjedinite. Tiganj premažite uljem, pa kada se zagreje sipajte smesu i rasporedite po dnu. Poklopite i pecite 5 minuta sa jedne i 5 minuta sa druge strane.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus