Krompir je omiljeni prilog mnogih. Bilo da je pečen, kuvan, pržen ili u obliku pirea prosto je fantastičan. Odlično se slaže sa mnogim namirnicama pa ga obožavaju sve generacije. Za vas imamo nov recept za krompir koji kada probate stalno ćete praviti na ovaj način. Ako želite da budu hrskavi spolja, a mekani iznutra potrebno je da ih pre prženja skuvate.

Sastojci:

700 g krompira
2 struka prazluka ili manja glavica crnog
3 čena belog luka
pola kašičice mlevene paprike
pola kašike ajvara
nekoliko čeri paradajza 
biber, muskatni oraščić, suvi začin, kurkuma , peršunov list
manja kocka rendanog kačkavalja
ulje

Priprema:

Luk iseckani pa propržiti. Dodati beli luk,ajvar, papriku, biber, muskatni oraščić, začin, kurkumu. Ubaciti kuvan krompir sečen po želji, paradajz i promešati. Poklopiti i malo pržiti. Dodati rendan kačkavalj i peršunov list. Poklopiti da se kačkavalj istopi.  Služiti toplo. 

Izvor: bakina i dekina kuhinja

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE