Krompir je omiljeni prilog mnogih. Bilo da je pečen, kuvan, pržen ili u obliku pirea prosto je fantastičan. Odlično se slaže sa mnogim namirnicama pa ga obožavaju sve generacije. Za vas imamo nov recept za krompir koji kada probate stalno ćete praviti na ovaj način. Ako želite da budu hrskavi spolja, a mekani iznutra potrebno je da ih pre prženja skuvate.
Sastojci:
700 g krompira
2 struka prazluka ili manja glavica crnog
3 čena belog luka
pola kašičice mlevene paprike
pola kašike ajvara
nekoliko čeri paradajza
biber, muskatni oraščić, suvi začin, kurkuma , peršunov list
manja kocka rendanog kačkavalja
ulje
Priprema:
Luk iseckani pa propržiti. Dodati beli luk,ajvar, papriku, biber, muskatni oraščić, začin, kurkumu. Ubaciti kuvan krompir sečen po želji, paradajz i promešati. Poklopiti i malo pržiti. Dodati rendan kačkavalj i peršunov list. Poklopiti da se kačkavalj istopi. Služiti toplo.
Izvor: bakina i dekina kuhinja
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus