Krompir kao prilog spada u najpopularnije i najomiljenije, a sada ga možete jesti i kao glavno jelo. Prvo ga skuvajte, pa ga kratko propržite sa raznovrsnim povrćem i eto obroka kojem niko neće moći da odoli. Obogatite letnju trpezu i ovim jelo koje možete da poslužite uz meso ako vam je ovo malo.
Sastojci:
- 14 malih krompira
- 1 crni/ljubičasti luk
- 1 paprika
- 2 čena belog luka
- parče ljute papričice
- 150 g spanaća
- parmezan po ukusu
- peršun
Priprema:
U tiganju zagrejte malo ulja i puter, pa dodajte spljeskani beli luk i parče ljute papričice. Kratko propžite, pa izvadite i dodajte crni luk isečen na rebarca. Kada se proprži dodajte seckanu papriku, a nakon nekog vremena i krompir. Posle par minuta dodajte spanać, a onda parmezan i promešajte. Pospite seckanim peršunom i pržite još 2-3 minuta. Ako želite prelijte maslinovim uljem.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus