Krompir kao prilog spada u najpopularnije i najomiljenije, a sada ga možete jesti i kao glavno jelo. Prvo ga skuvajte, pa ga kratko propržite sa raznovrsnim povrćem i eto obroka kojem niko neće moći da odoli. Obogatite letnju trpezu i ovim jelo koje možete da poslužite uz meso ako vam je ovo malo.
Sastojci:
- 14 malih krompira
- 1 crni/ljubičasti luk
- 1 paprika
- 2 čena belog luka
- parče ljute papričice
- 150 g spanaća
- parmezan po ukusu
- peršun
Priprema:
U tiganju zagrejte malo ulja i puter, pa dodajte spljeskani beli luk i parče ljute papričice. Kratko propžite, pa izvadite i dodajte crni luk isečen na rebarca. Kada se proprži dodajte seckanu papriku, a nakon nekog vremena i krompir. Posle par minuta dodajte spanać, a onda parmezan i promešajte. Pospite seckanim peršunom i pržite još 2-3 minuta. Ako želite prelijte maslinovim uljem.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno