Za ručak ili večeru pripremite preukusnu lažnu pitu koja dosta podseća na englesku pastirsku pitu. Ali umesto mlevenog mesa ovde se koristi piletina sa paradajzom i paprikom i posipa se sirom koji se topi kada se ispeče. Zanimljiv recept neodoljivog ukusa osvojiće vas na prvi zalogaj, a priprema ni malo nije komplikovana. 

Sastojci:

Za meso:

  • 3 pileća filea 
  • 1 crni luk
  • 1 crvena paprika
  • 4 paradajza
  • tvrdi sir
  • peršun

Za pire:

  • 4-5 krompira
  • 150 ml mleka 
  • puter 

Priprema:

Krompir oljuštite i iseckajte, pa skuvajte. Procedite i dodajte mu puter, mleko i posolite, pa lepo ispasirajte. Na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte piletinu isečenu na sitne kockice. Kada se i ona proprži dodajte sitno seckanu papriku i paradajz, pa ostavite još 5 minuta. Povremeno promešajte. Uzimte 3 manjte posude koje mogu u rerni i svaku premažite puterom i onda i pire krompirom. Obuhvatite i dno i ivice. Sipajte meso u svaku i onda bogato pospite rendanim sirom. Pecite na 200°C oko 10 minuta. Pospite seckanim peršunom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE