Za ručak ili večeru pripremite preukusnu lažnu pitu koja dosta podseća na englesku pastirsku pitu. Ali umesto mlevenog mesa ovde se koristi piletina sa paradajzom i paprikom i posipa se sirom koji se topi kada se ispeče. Zanimljiv recept neodoljivog ukusa osvojiće vas na prvi zalogaj, a priprema ni malo nije komplikovana.
Sastojci:
Za meso:
- 3 pileća filea
- 1 crni luk
- 1 crvena paprika
- 4 paradajza
- tvrdi sir
- peršun
Za pire:
- 4-5 krompira
- 150 ml mleka
- puter
Priprema:
Krompir oljuštite i iseckajte, pa skuvajte. Procedite i dodajte mu puter, mleko i posolite, pa lepo ispasirajte. Na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte piletinu isečenu na sitne kockice. Kada se i ona proprži dodajte sitno seckanu papriku i paradajz, pa ostavite još 5 minuta. Povremeno promešajte. Uzimte 3 manjte posude koje mogu u rerni i svaku premažite puterom i onda i pire krompirom. Obuhvatite i dno i ivice. Sipajte meso u svaku i onda bogato pospite rendanim sirom. Pecite na 200°C oko 10 minuta. Pospite seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem