Ovakvi rolati se često prave u Italiji, veoma su praktični, jer mogu da se nose na posao, ali takođe mogu da ukrase svaku slavsku i prazničnu trpezu. Na vama je izbor sastojaka, može se koristiti sve od belog mesa, paradajza, namaza po želji..., a mi vam predlažemo da napravite klasični sa šunkom i sirom. Nestaje u trenu, a priprema ne traje dugo.
Sastojci:
- 4 kriške tost hleba
- majonez
- 3 kriške sira
- malo šunke po želji
- 1 list zelene salate
- peršun
Priprema:
Pažljivo isecite koricu hlebu, pa poređajte po dužini, malo naslonite jedno parče na drugo (pogledaj sliku). Oklagijom razvucite, pa premažite majonezom, a onda stavite sir i preko šunku po želji. Poređajte i zelenu salatu koju ste oprali, prosušili ubrusom i iscepkali. Urolajte i obmotajte providnom folijom. Stavite u frižider na 2 sata, a zatim skinite foliju i premažite majonezom. Ukrasite peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem