Ovakvi rolati se često prave u Italiji, veoma su praktični, jer mogu da se nose na posao, ali takođe mogu da ukrase svaku slavsku i prazničnu trpezu. Na vama je izbor sastojaka, može se koristiti sve od belog mesa, paradajza, namaza po želji..., a mi vam predlažemo da napravite klasični sa šunkom i sirom. Nestaje u trenu, a priprema ne traje dugo.
Sastojci:
- 4 kriške tost hleba
- majonez
- 3 kriške sira
- malo šunke po želji
- 1 list zelene salate
- peršun
Priprema:
Pažljivo isecite koricu hlebu, pa poređajte po dužini, malo naslonite jedno parče na drugo (pogledaj sliku). Oklagijom razvucite, pa premažite majonezom, a onda stavite sir i preko šunku po želji. Poređajte i zelenu salatu koju ste oprali, prosušili ubrusom i iscepkali. Urolajte i obmotajte providnom folijom. Stavite u frižider na 2 sata, a zatim skinite foliju i premažite majonezom. Ukrasite peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus