Ovakvi rolati se često prave u Italiji, veoma su praktični, jer mogu da se nose na posao, ali takođe mogu da ukrase svaku slavsku i prazničnu trpezu. Na vama je izbor sastojaka, može se koristiti sve od belog mesa, paradajza, namaza po želji..., a mi vam predlažemo da napravite klasični sa šunkom i sirom. Nestaje u trenu, a priprema ne traje dugo.  

Sastojci:

  • 4 kriške tost hleba 
  • majonez
  • 3 kriške sira
  • malo šunke po želji
  • 1 list zelene salate 
  • peršun

Priprema:

Pažljivo isecite koricu hlebu, pa poređajte po dužini, malo naslonite jedno parče na drugo (pogledaj sliku). Oklagijom razvucite, pa premažite majonezom, a onda stavite sir i preko šunku po želji. Poređajte i zelenu salatu koju ste oprali, prosušili ubrusom i iscepkali. Urolajte i obmotajte providnom folijom. Stavite u frižider na 2 sata, a zatim skinite foliju i premažite majonezom. Ukrasite peršunom. 

Kako se ređa hleb za rolat
Printscreen/YT/ One day One recipe 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE