Pileće belo meso je idealan izbor za tvoj ukusan i zdrav obrok, pogotovo ako želite da smršate. Visoka količina proteina koju belo meso sadrži pomaže tvom telu da izgradi mišiće, dok njegova niska kaloričnost pozitivno utiče na smanjenje telesne težine. Bitan način je i kako ga pripremate jer pohovano nema iste prednosti kao i kuvano. Sigurno ste više puta spremali kuvano, ali ono bude bezukusno ili suvo. Ali na ovo se obično žale samo mlade domaćice, iskusni i profesionalni kuvari uvek uspeju da pripreme belo meso koje je sočno i ružičasto.
U čemu je trik? Odgovor je jednostavan! U upotrebi dodatnog sastojka.
Radi se o luku. I ne o standardnom luku, već o crvenom/ljubičastom. U trenutku kada voda proključa dodajte crveni luk isečen na polovine ili četvrtine. I nemojte da skidate ljusku, ubacite luk sa njom. Najpopularnije meso na svetu će kada se skuva ostati ružičasto i ostaće mekano i sočno.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus