Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SAZNAJTE KAKO SE PRAVILNO KUVA BELO MESO: Profi kuvari otkrili koju namirnicu da dodate da ostane sočno i mekano

Autor Sanja Belinić

Ako ne skuvate kako treba belo meso će biti suvo i gumeno.

 Kako se pravilno kuva belo meso Izvor: Shutterstock

Pileće belo meso je idealan izbor za tvoj ukusan i zdrav obrok, pogotovo ako želite da smršate. Visoka količina proteina koju belo meso sadrži pomaže tvom telu da izgradi mišiće, dok njegova niska kaloričnost pozitivno utiče na smanjenje telesne težine. Bitan način je i kako ga pripremate jer pohovano nema iste prednosti kao i kuvano. Sigurno ste više puta spremali kuvano, ali ono bude bezukusno ili suvo. Ali na ovo se obično žale samo mlade domaćice, iskusni i profesionalni kuvari uvek uspeju da pripreme belo meso koje je sočno i ružičasto.

Možda će vas zanimati

U čemu je trik? Odgovor je jednostavan! U upotrebi dodatnog sastojka.

Radi se o luku. I ne o standardnom luku, već o crvenom/ljubičastom. U trenutku kada voda proključa dodajte crveni luk isečen na polovine ili četvrtine. I nemojte da skidate ljusku, ubacite luk sa njom. Najpopularnije meso na svetu će kada se skuva ostati ružičasto i ostaće mekano i sočno. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti