Krompir kao prilog je svima omiljen, a može da se napravi na milion načina. Romanof je jedan od načina koji će vam se garantovano dopasti. Krompir izrendate i pomešate sa ostalim sastojcima, a onda ispečete. Odličan je prilog uz meso, ali možete i samo sa salatom da poslužite. Spremite ovaj genijalan prilog po receptu profesionalnog američkog kuvara Džona Šenka.
Sastojci:
- 4 velika crvena krompira
- 1 ljubičasti luk
- 2,5 šolje rendanog tvrdog sira
- 10 kašika kisele pavlake
Priprema:
Krompir dobro operite i umotajte u aluminijumsku foliju. Nožem izbockajte na par mesta i stavite na pleh. Pecite na 200°C oko sat i petnaest minuta. Krompir pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Zatim ga izrendajte, pa dodajte sitno seckani luk, rendani tvrdi sir, so, biber i kiselu pavlaku. Sve sastojke dobro sjedinite. Sipajte u tepsiju koju ste premazali puterom. Pospite tucanom paprikom i pecite na 220°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus