Ljubitelji povrća će se oduševiti ovim receptom jer sadrži i brokoli i krompir i paradajz... Ono što ovo jelo odvaja od drugih od povrća je fantastičan preliv od jogurta i feta sir. Lagan i ukusan ručak koji ćete stalno praviti, a možete i da ga poslužite i kao prilog uz neko sočno meso. Povrće iz recepta možete da menjate, pa tako umesto brokolija isprobajte i karfiol.
Sastojci:
- 3 krompira
- 1 brokoli
- 1 crni luk
- 1-2 šargarepe
- 400 ml jogurta
- 1 čen belog luka
- peršun
- 10-12 čeri paradajza
- 100 g feta sira
Priprema:
Krompir isecite na četvrtine i stavite da se kuva, a brokoli isecite na cvetove i kratko blanširajte. Sipajte u vatrostalnu posudu, a onda na puteru propržite seckani crni luk i šargarepu. Dodajte u vatrostalnu posudu. U jogurt dodajte mleveni beli luk i seckani peršun i promešajte. Sipajte preko povrća i sve lepo sjedinite. Preko stavite čeri paradajz isečen na polovine, a zatim i feta sir isečen na kockice. Pecite na 200°C oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus