Ljubitelji povrća će se oduševiti ovim receptom jer sadrži i brokoli i krompir i paradajz... Ono što ovo jelo odvaja od drugih od povrća je fantastičan preliv od jogurta i feta sir. Lagan i ukusan ručak koji ćete stalno praviti, a možete i da ga poslužite i kao prilog uz neko sočno meso. Povrće iz recepta možete da menjate, pa tako umesto brokolija isprobajte i karfiol.
Sastojci:
- 3 krompira
- 1 brokoli
- 1 crni luk
- 1-2 šargarepe
- 400 ml jogurta
- 1 čen belog luka
- peršun
- 10-12 čeri paradajza
- 100 g feta sira
Priprema:
Krompir isecite na četvrtine i stavite da se kuva, a brokoli isecite na cvetove i kratko blanširajte. Sipajte u vatrostalnu posudu, a onda na puteru propržite seckani crni luk i šargarepu. Dodajte u vatrostalnu posudu. U jogurt dodajte mleveni beli luk i seckani peršun i promešajte. Sipajte preko povrća i sve lepo sjedinite. Preko stavite čeri paradajz isečen na polovine, a zatim i feta sir isečen na kockice. Pecite na 200°C oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem