Ljubitelji povrća će se oduševiti ovim receptom jer sadrži i brokoli i krompir i paradajz... Ono što ovo jelo odvaja od drugih od povrća je fantastičan preliv od jogurta i feta sir. Lagan i ukusan ručak koji ćete stalno praviti, a možete i da ga poslužite i kao prilog uz neko sočno meso. Povrće iz recepta možete da menjate, pa tako umesto brokolija isprobajte i karfiol. 

Sastojci:

  • 3 krompira
  • 1 brokoli
  • 1 crni luk
  • 1-2 šargarepe
  • 400 ml jogurta 
  • 1 čen belog luka 
  • peršun
  • 10-12 čeri paradajza
  • 100 g feta sira 

Priprema:

Krompir isecite na četvrtine i stavite da se kuva, a brokoli isecite na cvetove i kratko blanširajte. Sipajte u vatrostalnu posudu, a onda na puteru propržite seckani crni luk i šargarepu. Dodajte u vatrostalnu posudu. U jogurt dodajte mleveni beli luk i seckani peršun i promešajte. Sipajte preko povrća i sve lepo sjedinite. Preko stavite čeri paradajz isečen na polovine, a zatim i feta sir isečen na kockice. Pecite na 200°C oko 20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE