Paradajz tokom leta obično jedemo u kombinaciji sa krastavcem i crnim lukom, i to je salata koju domaćice najčešće prave. Sada je trenutak da probate nešto novo i lepše, a ukus će vas potpuno oduševiti.
Reč je o salati od čeri paradajza i ljute paprike u marinadi. Odlična je u kombinaciji sa mesom, ali i drugim jelima.
Sastojci:
- 500 g čeri paradajza
- 1 ljuta papričica
- svež peršun
- 3 čena belog luka
- pola kašičice šećera
- pola kašičice soli
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika sirćeta
Priprema:
Čeri paradajz operite i posušite. Zasecite svaki paradajz na vrhu u oblik slova X kako bi lakše upio marinadu kasnije. Stavite u jednu veću činiju, dodajte papriku isečenu na kolutove i seckan svež peršun. Izgnječite i beli luk pa dodajte u činiju. Pospite solju, šećerom, sipajte ulje i sirće pa sve dobro izmešajte. Ostavite da odstoji u frižideru pokriveno providnom folijom bar pola sata pre konzumiranja.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem