Paradajz tokom leta obično jedemo u kombinaciji sa krastavcem i crnim lukom, i to je salata koju domaćice najčešće prave. Sada je trenutak da probate nešto novo i lepše, a ukus će vas potpuno oduševiti.

Reč je o salati od čeri paradajza i ljute paprike u marinadi. Odlična je u kombinaciji sa mesom, ali i drugim jelima.

Sastojci:

  • 500 g čeri paradajza
  • 1 ljuta papričica
  • svež peršun
  • 3 čena belog luka
  • pola kašičice šećera
  • pola kašičice soli
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika sirćeta

Priprema:

Čeri paradajz operite i posušite. Zasecite svaki paradajz na vrhu u oblik slova X kako bi lakše upio marinadu kasnije. Stavite u jednu veću činiju, dodajte papriku isečenu na kolutove i seckan svež peršun. Izgnječite i beli luk pa dodajte u činiju. Pospite solju, šećerom, sipajte ulje i sirće pa sve dobro izmešajte. Ostavite da odstoji u frižideru pokriveno providnom folijom bar pola sata pre konzumiranja.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE